Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Stvořil Bůh homosexuály? Jsou to celí plnohodnotní lidé? Proč to tak Bůh udělal? Dnes, kdy polovina dětí žije v neúplných rodinách, je velmi pokrytecké dovolávat se židokřesťanských základů. Vše je od základů jiné, i manželství.

2 3
možnosti
TG

Ano, levice jako ferment rozkladu.....

3 0
možnosti
Foto

Čekal jsem, kdo s podobnou odpovědí přijde:-) Ale spíš jsem čekal jen odpověď v diskusi. Že o tom někdo napíše samostatný blog, mě překvapilo;-D Každopádně i já si pod pojmem "manželství" představuju muže a ženu. Nikoho jiného. Nikdy. Odjakživa tomu tak bylo a nevidím důvod na tom cokoliv měnit.

8 1
možnosti
JZ

Tak manželství máme proto, že lidé chtějí uzavřít dlouhodobý institucionálně posvěcený vztah a užívat k tomu příslušných práv. Manželství je přitom nejčastěji žádnou formou takového svazku, vyhovuje nám, a proto ho máme. A pokud nás požádají i lidé stejného pohlaví o možnost uzavírat takový svazek, nevidím důvod jim nevyhovět a umožnit jim to také, neboť i oni chtějí svůj vztah institucionálně stvrdit, s čímž se dříve nepočítalo. Instituce a zákony jsou tady od toho, aby nám pokud možno vyhověly, to je dostatečný důvod na to je změnit.

Pokud by někdo namítal, že i lidem stejného pohlaví můžeme vyhovět partnerským svazkem stejným jako manželství, ale pod jiným názvem, třeba jako partnerství, pak by to snad bylo možné, ale nesmyslné. Protože by pak z zákoně všude tam, kde nyní stojí "manželé" muselo po změně být "manželé/partneři". Tedy by se stejná věc musela nazývat dvěma různými pojmy, ačkoli obsah těchto pojmů zákon nerozlišuje, stejně jako nerozlišuje mezi pojmy řidič/řidička motorového vozidla.

0 3
možnosti
JZ

A kdo to určil před biblí?:-)

Kdybychom se řídili podle toho, co určila bible, tak bychom dodnes museli tvrdit, že tamto jasně zářivé na nebi obíhá okolo nás, a ne naopak.

1 2
možnosti
TG

A co by to měnilo na našich životech?;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 4821
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal