Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RW

1. existují mezinárodní pravidla, kdy je útok na území cizího státu považován za oprávněný - tato situace do něj nezapadá takže se jedná o čin mezinárodního terorismu.

2. samozřejmně izraelci o ruském letadle věděli, to že nebylo v příme viditelnosti nic neznamená - zútočili by Izraelci, kdyby tam bylo ve vzduchu 5 syrských a 5 ruských stíhaček?

Stejně tak autor v článku píše o Iránu jako o úhlavním Izraelském nepříteli - nicméně byl to Izreal kdo útočil první na Iránské území a vyhrožoval Iránu jadernými zbraněmi. Na druhou stranu, z (německého )překladu Ahmedinežádových rozhovorů nevyplývá, že by Irán kdykoli usiloval o zničení Izraele jako státu, ale vždy požadoval zničení režimu, který vyhrožuje a útočí na své sousedy (podobně jako za studené války západ usiloval o zničení SSSR, což také znamenalo likvidaci režimu, nikoli státu či jeho obyvatel). Bohužel tyto informace se u nás nepresentují.

Ne opravdu nejsem protiizraelský, naopak si myslím, že pokud přátelé dělají chyby, nebo se v konkrétní situaci chovají jako .... je třeba právě v zájmu přáteství jim dát svůj názor na jevo.

4 9
možnosti
Foto

J79a38k37u53b 46R48o22t35h

19. 9. 2018 11:33

a) Sýrie je vlastním rozhodnutím stále ve válečném stavu s Izraelem, takže blbě pindáte, b) kdy Izrael zaútočil vojensky na Írán? ;-O8-o8-o8-o

3 1
možnosti
RK

Dost nechápu tu dohodu Rusko - Izrael, ale jedno je jisté, její součástí je to, že Izrael musí před každým svým leteckým teroristickým útokem mimo své území v dostatečném časovém předstihu Rusko varovat, což se v tomto případě nestalo.

1 10
možnosti
JK

Jak víte, že se je nevaroval ?

1 0
možnosti
RK

"Preventivně-obranná vzdušná operace", mezinárodní terorismus se rád schovává za různé vzletné pojmy. Dělal to Hitler, dělají to USA a Izrael, nic nového pod sluncem.

4 7
možnosti
BV

Asi by se panu Stejskalovi ani nikomu jinému moc nelíbilo, kdyby na něm někdo provedl "Preventivně-obrannou operaci" basketbalovou pálkou, jen proto, že si myslí, že by ho snad mohl něčím v budoucnosti ohrozit

1 2
možnosti
Foto

Karma.Dobře napsáno.Ruské a jak dobře píšete postsovětské lži přibývají a jsou čím dál komické.To ovšem nezabrání zdejším "slovanským vlastencum" v adorování Ruska a nekritického přijímání každé ruské lži.Do toho ještě vykřikují jak nám Česká televize lže....

17 3
možnosti
  • Počet článků 4811
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 837x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal