Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J66a46n 17R45á90ž

11. 7. 2018 21:06

Je to dobře napsané, jako varování před možností změny systému s využitím demokratických mechanismů. R^

Ale co se týká komunistů, myslím, že žádné reálné nebezpečí pro naši demokracii dnes nepředstavují. V letech 1945-1948 bylo u nás komunistů a jejich sympatizantů podstatně víc, měli daleko větší vliv na veřejní mínění a proto se jim převrat mohl povést. Spíše než archaických komunistů, jako je Semelová, Skála a Grebeníček, se dnes bojím liberálních demokratů s bolševickým myšlením "Kdo nejde s námi, jde proti nám a to je nepřípustné". A že takových se v poslední době nejenom u nás, ale v celé Evropě vyrojilo, že ano? Ti možná znechutí nátlakovým vnucováním svých názorů na gender, LGBT, multikulturu, migraci a pod. tolik lidí, že budou raději volit populisty.... to v lepším případě.

3 0
možnosti
Foto

Každý demokrat by se měl nejprve seznámit s tím, co to demokreacie je, aby věděl, co to vlastně podporuje.

1 0
možnosti
LH

Fakt udělá 8 lidi revoluci :-))))

1 0
možnosti
PK

Představa, že by KSČM se svými "herci" (např. duo Semelová+Skála) udělala ve volbách 30-40% hlasů, není snad ani teoretická. Vývoj je spíše "oligarchistický", u bratra na východě je KSSS marginální. Dnes je svět jiný a to že KSČM ještě více neklesají prefence je vina např. zoufalého stavu ČSSD. Mimochodem KSČM má v programu takový socialismus light a ani to není lákadlo. Spíš je volí lidé jako protest, něco jako odbory, ne pro ideologii.

1 0
možnosti
Foto

J63a19k79u91b 23R40o85t93h

11. 7. 2018 18:09

Díky. Ano! Tečka.

0 0
možnosti
Foto

Lubomíre, karma. Komunisté jsou prostě úchylným směrem lidských dějin. Jejich historie jsou hromady mrtvol protivníků i jejich při vybíjení se navzájem. Jejich ideologii mohou věřit jen pomatení bloudi a mladí nezkušení jedinci, kteří neprohlédli fasádu této odporné ideologie. R^

9 0
možnosti
Foto

Díky, Tome. Tak jest, jak píšete.

1 0
možnosti
Foto

Pokud by se politické strany sdružily v Národní frontě, aby bránily změně podstatných náležitostí demokratického právního státu proti nebezpečí zvnějšku, (ztělesněné tehdy Němekem), tak byste měl něco proti takovéto NF?

1 2
možnosti
Foto

K tomu není nutné se sdružovat do NF, ale v zájmu dosažení Vámi jmenovaného cíle by postačilo, aby demokratické síly efektivně spolupracovaly.

3 0
možnosti
  • Počet článků 4797
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal