Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A nebylo snad vysílání Svobodné Evropy v rozporu s mezinárodními přijatými dohodami o radiovém vysílání a přidělených radiových kmitočtech?

Mimochodem, právě v uplynulých dnech ukončily po vzájemné dohodě vysílání svých rozhlasových stanic přes hranice jižní a severní Korea.

0 0
možnosti
Foto

Je třeba být přesný a popisovat stav v době, kdy Václav Havel přebíral moc - abychom mohli přesně srovnávat stav před tímto režimem a za tohoto režimu.

Radio Free Europe bylo možné v 80.letech v ČSSR normálně poslouchat, stanice nebyla rušena a za její poslech nehrozily žádné tresty.To lze doložit tím, že nikdo v této době nebyl za poslech této pochybné stanice souzen.

0 1
možnosti
Foto

Pane kolego, před Vaší logikou padám do prachu a tluku hlavou o zem. Povím Vám k tomu žertovnou příhodu. Čekával jsem s autem na stanici Nádraží Strašnice, abych zavezl svou milovanou "do pelíšku".

Nudil jsem se a zašel jsem do tamního vetešnictví. Zaujal mě tam pěkný sekáček, který nám doma chyběl, koupil jsem ho a žertovně pravil: "Já zde čekám, až manželka přijede tramvají".

A proč to píši? Poslech RFE dozajista trestný nebyl. Trestem smrti bylo za okupace poslouchat zahraniční vysílání. Ale vy píšete, že "za jistých okolností" byl poslech RGE trestný...

To je nesmysl, jako já s tím sekáčkem. Koupě sekáčku samozřejmě trestná není, ale kdybych s ním manželku praštil po hlavě, již by to trestné bylo.

A stejně tak nebyl poslech RFE trestný. Ale, samozřejmě, pokud někdo pobuřoval a použil nějaké citace z RFE, tak trestán být mohl.

Proto prosím, omezte svou snahu jak směrem k RFE, tak k prezidentu Zemanovi a dalším obětem Vaší nezdolné fantazie. Ne vše, co si vymyslíte, totiž sedí. A Bohužel pro Vás, nečtou Vás pouze poddaní a oddaní hlupáci.

P.S. Zkratka RFE = Radio Free Europe, neboli Svobodná Evropa.

3 1
možnosti

Jen salónní úvaha - kdyby to ale u radia poslouchala skupina lidí najednou, třeba školní třída či brigáda socialistické práce, tak by s tím oplétačky mohly být ...

0 0
možnosti

Ano, byl to fajn adrenalin poslouchat tohle rádio,maminka se vždycky strašně bála, když si to táta pouštěl nahlas na zahradě.

Vzpomínám na to nostalgicky. Dnes, kdy si může říkat a psát každý téměř to, co chce, to dávno ztratilo své kouzlo.

0 0
možnosti
Foto

My to poslouchali každý den několik hodin. To se odpoledne vysílala hudba a zprávy v celou pak "bublaly".

0 0
možnosti

Tak kde je ten rozdíl?:-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS