Diskuse

Kauza Peroutka: Prezident přiznal chybu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Věříme přece, že řišskoněmecký národ chce, aby v českých zemích byl klid a aby se zde vytvořila nová důvěra a nová naděje do života, aby zmizely jakékoliv možnosti trpkosti a svárů mezi velkým národem německým a malým národem českým. Německý národ je desetkrát početnější národa českého. Proto můžeme my, Češi, od německého národa očekávat klidné posuzování situace a rytířské zacházení s českým národem, který se ničím na německém národě neprovinil. " (Dr. Václav Sedlák. Upřímné slovo k politikům německého národa. Přítomnost 14. června 1939, č.24, s. 361).

Uvedená citace je z pohledu čtenáře vskutku vlevo dole na první straně.Hra je dohrána.

Zeman neřekl ve vystoupení na konferenci, že autorem článku je Peroutka

Cituji: Jeden z největších českých novinářů Ferdinand Peroutka uveřejnil v prestižním časopise Přítomnost článek s titulkem „Hitler je gentleman“.

0 0
možnosti
MB

Snažíte se hezky, ale naprosto mimózně. Pan Zeman totiž stále trvá na tom, že článek s nadpisem "Hitler je gentleman" napsal Peroutka. Sám prezident by vaše vysvětlení poslal do háje;-)

1 0
možnosti
Foto

A spokojil byste se s tímto?

Omlouvám se, ale článek s nadpisem Hitler je gentleman jsem nebyl schopen najít.

0 0
možnosti
MS

Ne. Pokud něco nejsem schopen dokázat, nemohu taky nic tvrdit. Takže jediná omluva je - omlouvám se, spletl jsem se. Ale na to narcis Zeman nemá.

1 0
možnosti
PB

P13e67t74r 23B10u81r20i78a77n

25. 5. 2018 17:42

Neomluvil se, pouze změnil styl lhaní. Přesto karma.

1 0
možnosti
MP

Ano.Napsal jste to přesně.

0 0
možnosti
JL

Clanek mi pripomina diskuzi TGM co poslance riske rady s "kruparem z namesti". Jednalo se o sluvku "se". V tomto pripade o tom, ze "se" kazi mladez. TGM tehdy namitl krupari, ze sluvko "se" je zvlastnosti ceskeho jazyka, ze v jinych jazycich nic takoveho neexistuje. Namitl, ze neexistije zadne "se", existuje "on, ona, ono". Tedy mladez "se" nekazi, ale nekdo nebo neco ji kazi.

Co s tim ma co delat prezident Zeman? To, ze clanek "se" nenasel, tedy jak "se" mel clanek sam od sebe hledat, tim prichazi zajmena on nebo ona protoze clanek "se" sam najit nemuze. K tak zavaznemu obvineni ktere napada nekoho kdo uz neni nazivu a nemuze se ( za timto "se" je "on" F. Peroutka) zdaleka nestaci pouhe "se". Nekdo tedy chtel nekoho hanobit za kazdou cenu a tim "se" (on) zhanobil sam sebe! Kdo je ten nekdo vsichni vime.

0 0
možnosti
BV

Proč chápu postoj prezidenta.

Budu vždycky tvrdit že kardinál Tomášek poděkoval za převedení cca 200 objektů na církev s tím, že církev už nemá další požadavky. Budu to tvrdit navzdory prohláření katolické církve že to Tomášek neuvedl. Budu to tvrdit, prostě proto, že si pamatuji, že to v té době media uvedla.

Možná by mne poněkud zviklalo, kdybych věděl, že nějaká hodnověrná osoba prohledala veškeré zdroje, noviny, televize, radia, internet atd za delší období a na základě toho prohlásila, že se takové prohlášení nikde nevyskytuje. Nicméně se obávám, že by nemohla prohlásit, že prohledala absolutně vše a že se dané prohlášení někde nenajde.

0 0
možnosti
Foto

Ale ne, řekl to Mikloško.

0 0
možnosti
DR

Není nad čím jásat, on totiž v podstatě nepřiznal nic. Namísto toho aby chlapsky přiznal že takový článek neexistuje a ani nikdy neexistoval tak řekne že udělal chybu že cosi citoval. Čili prohlášení typu aby se vlk nažral a koza zůstala celá.

Rv

0 0
možnosti
Foto

Proč by takový článek neměl existovat, když to byl Peroutkuv styl?

0 3
možnosti
Foto

Problém je, že to, co se při této kauze vyvalilo na Peroutku je daleko horší, než prohlášení, že "Hitler je gentleman."

A nejhorší jsou Peroutkovy výroky na adresu židů, které soudce Novosad označil za antisemitské.

1 4
možnosti
Foto

Vnučka, paní Kaslová, asi šlápla do měkkého.

2 3
možnosti

To je spokojenost, co. Ale zase jste to překroutil, nakydal vše na jednu hromadu. Takhle se od obdivu max.5-7 militantních zuřivců dál neposunete. No, kdo by to taky čekal, že.

1 1
možnosti
MM

Co jste tím chtěl říct, teda kromě toho, že jste se upšouch? :-/

3 0
možnosti
AT

... dodal bych: a přitom taková blbost! Stačilo říct: tak jsem se přehlédl a spletl, jsme lidi a né stroje. Vyřešeno, zapomenuto. Takto si průběžně už několik let připomínáme, že máme prazidenta lháře a ješitu.

9 0
možnosti
Foto

Jenomže ono to tak vůbec není. Za prvé nevím proč by někdo kdo se spletl měl být označen za lháře.

To mi vážně není jasné. Za ješitu to budiž to dejme tomu sedí ale ne pouze na Zemana, ale stejně tak na Havla a nejvíc na Klause. Nějak to prostě k těm funkcím patří.

2 10
možnosti