Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rusko je podjaté v rámci rady bezpečnosti OSN pouze v otázkách Sýrie, kde má své geopolitické zájmy a dále např. v otázce anektovaného Krymu či konfliktů v Donbasu. Ale nemůžeme tvrdit, že ostatní státy nejsou za žádných podmínek nepodjaté. Kolik rezolucí, jež schválily všechny ostatní členské státy vetovaly např. pouze USA. Čína pak může být podjatá zase v rámci sporů o Jihočínské moře. Rusko ani Čína nevetovaly řadu zásahů některých členských států NATO, jež vedly snad z dobré vůle po čase k destabilizaci některých zemí. Francie byla v rámci rady bezpečnosti proti útoku na Irák. Ale nebyla podjatá, spíše prozíravá. A myslím si, že když by Busch s nehledali neexistující nepřátele, protože Husajnův režim neměl s Ládinem nic společného, byli na kordy, a zbytky chemických zbraní byly Husajnovi takřka na nic. Husajn byl ochoten spolupracovat. Byl to sice autoritativní režim, navíc zdecimovaný mezinárodními sankcemi, jehož diktátor měl na rukou krev, ale kolik takových států je na světě. Ale to ne, to se musela tvořit osa zla, složená z Íránu, Iráku a Severní Koreje. Ironické je rovněž, že USA útočí nyní, když o chemických útocích Assada věděli už dávno a nic z taktických důvodů nedělali, jen jednali. Navíc USA za Reagana dle odatjněných zpráv tajných služeb dobře věděly o chemickým útocích Husajna vůči Kurdům a přesto Iráku cynicky poskytovaly v tu samou chvíli cenné operativní informace. Další problém útoku na sklady chemických zbraní raketami může být, pokud by tam nějaké chemikálie doopravdy jsou anebo se vyvíjí, že se zamoří celé okolí. Ale když se dá vědět hodně dopředu, a asi Rusům i sdělili, kam budou střílet, tak si to asi někam stejně přesunou, protože by byla zamořená půda. Ale pokud někde ve sklepním skladě v odlehlém místě, kde nejsou lidé, tak to snad nic až zas tak nezamoří.

4 0
možnosti

Ani v takovém roce cca 1958 bychom o pana Stejskala nepřišli. Psal by přímo vzorově.

3 4
možnosti

Siska, Ziegler, Matuška mínus. Jsem pyšný!

3 0
možnosti
DB

Ano máte pravdu problém v Sýrii vznikl mnohem dříve..........zde najdete fakta

https://daliborbartos.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=597742

4 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Jako vždy: přesné, precizní, odzdrojované, výstižné. Díky a karma R^.

2 2
možnosti
Foto

Ale číst to musí vyžadovat velkou odvahu a sebezapření.

R^

3 1
možnosti
FD

Ovčáčka nečtu.Pro mě i s hradním pánem je nula.

4 1
možnosti
PJ

P59e82t48r 24J95í13l75e48k

15. 4. 2018 9:19

Pane autore, vzpomněl jsem si na svoji návštěvu města Hama, kde jsem marně hledal své oblíbené arabské suky, vysvětlení bylo strašlivé - viz: cvhttps://zpravy.idnes.cz/syrsky-vladce-srovnal-vzpurne...-/zahranicni.aspx?...

0 0
možnosti
RK

Stejně jste si obhajoval i válečné zločiny proti Iráku?

3 2
možnosti
Foto

K tomu poslednímu citátu - zápornej Assadův voják odhalí úkryt malého chlapce, odkryje ho, chce ho zastřelit (logicky tedy asi z půl metru), ale naštěstí mu střelou způsobí jen oděrky na ruce. Jen jestli to takhle nebude se všemi důkazy a svědectvími.

5 6
možnosti
Foto

K28a92r10e56l 49M63á24d12l66e

15. 4. 2018 10:45

Nechápu ty mínusy. Ať už máme rozdílný názor na to, jestli za chemickým útokem stojí Asad nebo nějaká úplně jiná strana, tak tohle svědectví chlapce, kterého chtěl vládní voják zblízka zastřelit, ale způsobil mu jen oděrky na ruce, je tak nepravděpodobné, až je přímo směšné.

3 1
možnosti
  • Počet článků 4797
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal