Diskuse

Proč nemůže Izrael přijmout migranty z Afriky

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

Píšete: "Je to jejich země, domov, historická pravlast." Předpokládal bych, že jestliže tak často píšete o Izraeli, že se aspoň budete informovat o historii této země, abyste nemohl tvrdit takto neobjektivní věci. Nechci věřit, že nevíte, jaké příkoří páchali a dodnes páchají Židé na Arabech ve 20. letech (vyhánění z obydlí atd.), když si usmysleli, že si v Palestině založí svůj stát, nechci věřit, že neznáte Balfourovu doktrinu a podraz, který Angličané provedli Arabům atd. atd. Čili shrnuto a podtrženo: Země Židů to byla možná před 2000 lety, od té doby ovšem odešli a žili tam především Arabové. Ve 20. letech min. století bylo Židů v Palestině minimum. To jenom pro objektivitu Vašeho příspěvku.

1 0
možnosti
ZS

Možná může, ale prostě nechce. Je to volba, ne povinnost ... jak praví níže Tomáš Kuchař.

0 0
možnosti
Foto

Izrael přijímá dočasně jen ekonomické migranty a na určitou dobu. Jak jsem tam nedávno byla, tak jsem zjistila, že v oblasti hotelnictví tam pracují v jednom městě skoro samí Ukrajinci, Turkmeni, Kazaši atp. Vím, že stát Izrael hovoří o jakési povinnosti přijmout všechny Židy světa dle nějakých biblických pokynů, anebo nevím proč se do toho tak hrnou? Žije tam protože tam žije zhruba 8,5 milionů obyvatel, z toho část nežidů, a Židů je na celém světě 14,5 milionů. Takže by museli přijmout, když by se všichni rozhodli třeba naráz 7,9 milionů lidí. A kam by je umístili, jak by pro ně vybudovali nové domy a dali jim pracovní příležitosti. Musela by se jim zvětšit rapidně jejich větší města, kterých je tam pár a jsou přelidněná. Anebo přistěhovalé Židy hnát na poušť a rozšiřovat tam pouštní města. A to by bylo nákladné. Úrodné půdy tam moc není. Každopádně řešením není stavba pozemků na územích pod palestinskou samosprávou, proti níž jsou i někteří obyvatelé Izraele, protože to jen zvyšuje tenze a frustraci obyvatel v těchto oblastech.

1 0
možnosti
Foto

jen pro vyváženost a objektivitu by bylo dobré připomenout že v Tel Avivu jsou již léta imigranti zneužíváni nejen pro podřadné práce a prostituci, a že se Izrael dohodl s Rwandou-výměnou za zbraně že tam uprchlíky přesune-sami mladí Izraelci proti těmto deportacím protestují-takže Izrael a Rwanda-země jejíž národy zažily genocidu

- se dohadují o násilných odsunech informuje o tom například italský list Corrieredella sera libusepalkova.blog.idnes.cz/c/657106/eritrejsti-uprchlici-v-tel-avivu.html

1 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma za precizní rozbor. :-)R^

1 0
možnosti
BD

Cituji: Přitom nejde o žádný rasismus nebo něco podobného, ale o uplatnění pravidla, že přednostní právo na život v Izraeli mají Židé Konec citace. To je oxymoron. Nejde tedy o vyjimečnost, ale nedotknutelnost.

0 0
možnosti
TK

Ta omáčka kolem je zbytečná. Izrael nemá o nic menší/větší právo/důvody odmítat migranty, než ostatní země. Jde tu o pricip, zda ještě respektujeme hranice a stát. Já neznám jediný důvod, proč by najednou hranice státu už neměly sloužit k ochraně jeho obyvatel. A pomáhat jiným lidem v nouzi je volba, ne povinnost.

9 0
možnosti
JC

Je snad lidské právo jít a žít, kde se mi zachce? A co lidské povinnosti, jsou nějaké?

6 0
možnosti
JS

Proč? Protože představitelé Izraele nejsou žádní blbci.

6 0
možnosti
ŠZ

Osobně je mi migrantů lidsky líto. Asi bych se být v jejich situaci taky zvedl a hledal něco lepšího. My se taky stěhujeme za prací i když třeba v rámci jednoho státu či EU. Ale kamkoli jinam potřebujeme vízum, pracovní povolení a já nevím co ještě. To, že těch migrantů je mnoho, jejich počínání nelegalizuje. Je to prostě mnohonásobné porušování místních předpisů. Takže žádné ohledy - šup s nimi zpět odkud přišli. Asi se zkusím nechat sebrat v Německu a policajtům budu brumlat "mutti Merkel". Jsem zvědavý jak bych dopadl.

5 0
možnosti
ZS

pokud jste modrooký blonďák ... ;-)

0 0
možnosti