Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

až pro mě někdo věrohodně najde způsob, jak rozlišit vyžírku, politického nebo ekonomického migranta, tak po mě může chtít, abych vůbec začala uvažovat o plnění nějakých nejasných smluv

5 0
možnosti
BH

To je pořád dokola.

Se to blafe, ale když to půjde dál podle sluníčkářů, tak jednoho dne se to bude řešit jako v CCCP (gulagem) nebo přijde nový Hitler. Co je lepší?

A při tom stačí tak málo! Prostě takovou migraci neživit!!

12 0
možnosti
VH

Tak šovinistický příspěvek aby člověk pohledal!! (Ostatně na šovinosmu Izrael stojí.) Takže ne státní princip. Ne právo ohrožených, ale právo vyvolených.

Není to nic nového. Jen to ne každý napíše tak syrově.

5 21
možnosti
PM

P75a45v67e33l 25M38a33c56h

5. 4. 2018 16:54

Izrael nestoji na sovinismu ale na rozumu mily pane. Nejsem zid ale rozumim jim. Uz jednou na to, ze nemeli svoji zem seredne doplatili, tak si tu zem musi udrzovat aby se jim to zase treba jednou v budoucnosti nevyplatilo znovu. Saudska Arabie, Kuvait a jine staty na strednim vychode by meli temto utecencum pomoct protoze maji daleko vice uzemi i dostatek financnich prosterdku.

6 1
možnosti
DK

Ekonomičtí migranti se cpou jen s nataženou rukou, bez kvalifikace je většinou na nule. Bohužel nelze ani v Evropě ani v Izraeli spasit celý svět. Nedávno jsem četla, že v Keni jsou nemanželské děti a tak si muži mají brát 4-5 manželek...tak si to pronásobte....

13 0
možnosti
Foto

Izrael je náboženskou zemí a kdo bude přijat do Izraele rozhoduje Rabinát a v případě dlouho velkoucích sporů rozhodne Kneset, tak, jako v případě židů z Ukrajiny. Židé jsou malý stát a hlídají si, aby nedošlo k převrácení poměru Židé a Arabové. Nemohou si proto dovolit přijímat každého.

15 0
možnosti
Foto

Stát Izrael je především členským státem OSN:

1 1
možnosti
OJ

Máte pravdu, ale to stejné platí i pro ostatní národy. I my jsme si tuto kotlinku během těch 1000 let značně prolili krví a také máme právo na domovinu pro náš národ.

Pokud někdo, pak všichni, pokud někdo ne, pak nikdo.

8 0
možnosti
Foto

Naše právo je určit koho zde chceme. Také domů si nevezmeme někoho, kdo je nám nepříjemný a jsme to pouze my, nájemníci bytu, kteří určují, kdo nás smí přijít navštívit a kdo ne,

18 0
možnosti
Foto

No tak když Izrael anektoval východní Jeruzalém, bylo to mnohem větší břímě.

Nevím, zda Izrael podepsal, či nepodepsal příslušné mezinárodní dohody o udělování azylu z politických důvodů. Ale pokud ano, tak by je měl dodržet. A případně pro budoucnost vypovědět.

Pozn. Stát Izrael nebyl založen jenom jako židovská domovina, protože dostal do vínku povinnost chránit arabské menšiny na svém území a jejich práva.

3 9
možnosti
Foto

V mezinárodních pravidlech je povinnost udělit azyl v první bezpečné zemi do které ohrožená osoba vstoupí a většina jich překročila hranice s "bezpečným" Egyptem a překročením této hranice se s nich tak stali ekonomičtí migranti.

14 0
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal