Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Změny času jsou samozřejmě k ničemu. Mám blízko k dopravě - neuvěřitelné komplikace a chaos, zejména u nočních spojů ! Spíše je zajímavé pozorovat, že se objevilo nějaké nefunkční obludárium - A nejsme schoipni se jej zbavit ! ... :-)

1 0
možnosti
Foto

My jsme ty šílenosti při změnách času na dráze museli řešit. Jaké záludné kombinace při tom mohly nastat, si člověk s fantasií dovede představit.

Banky by to sofwarově vůbec nemohly vyřešit (při přechodu by se např, jedna platba mohla realizovat dvakrát a nebo vůbec ne). A tak počítače bank jedou na universální čas (UTC) a ty posuny se dělají jen do výpisů pro klienty.

1 0
možnosti

P30e56t27r 56S15k29á75c54e63l

27. 3. 2018 21:23

Pane autore karma. Děkuji za logické vysvětlení omylu, který nám naše vlády od roku 1979 nepřetržitě nařizují. A I když by bylo zrušení LČ pro naši vládu složité, jaký důvod je nezkusit to? Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.

3 1
možnosti

P12e62t41r 71S54k45á19c52e91l

27. 3. 2018 22:00

V čem se, pane Caho, autor mýlí. Jistě se řídí, podobně jako další lidé, tímto moudrem:

"Rozhodl jsem se, že nebudu zarputile lpět na svých názorech, nýbrž je opustím a přejdu k jiným, když mi někdo ukáže rozumné důvody, kterých bych se mohl chopit. Nemám totiž jiný cíl, než se přiblížit pravdě" » Antony van Leeuwenhock.

0 0
možnosti
Foto

R^

Prarodiče i rodiče měli jeden čas a nějak jim to nevadilo.

4 1
možnosti

Ale ti nemeli cas na rozvalovani se nekde u vody.

0 0
možnosti

Mám rád letní čas.

2 3
možnosti
Foto

Já ne. Respektive nemám rád každoroční vekslování. Jsem pro jakýkoli, když bude po celý rok stejný.

2 0
možnosti
Foto

já to přežívám celkem v pohodě ale máte pravdu že to je asi úplně zbytečné

2 0
možnosti
Foto

Patřím k lidem, kterým je střídání času úplně jedno. Doslova jen posunu ručičku na hodinách a mám to vyřešené. Ale chápu, a znám dost takových, kterým to dělá v prvních dnech značné problémy.

2 0
možnosti

Ja jsem za tu hodinu o kterou je dele videt vdecen. A Ne EU, ale lidem, kteri to prosadili. Ostatne Ceskoslovensko zavedlo letni cas v dobe, mu vladla tvrda ruka z kremlu.

2 2
možnosti

P54e21t83r 83S78k44á20c90e31l

27. 3. 2018 21:32

A Vám to nepřipadá divné, že 12 států RVHP (tvrdá ruka Kremlu) v roce 1979 zavedlo tzv. "letní čas"? Kdopak a pročpak přesvědčil vlády těchto států, aby se o svoje občany takto pečlivě starali? Budou mít jako "delší" odpoledne, budou pracovat na akcích "Z", stavět si chaty, atp. V materiálech, které šly do vlády s.Štrougala, odborníci již tehdy uvedli, že úspory el.energie v našich krajinách nehrozí. Přesto nám lhali a úspory po zavedení LČ někteří politici ještě v roce 2002 obhajovali. Ale nikdy nikdo rozborem nedoložil že vůbec jsou a už vůbec ne jejich výši. I ve Směrnici EU (uvedu v dalším příspěvku) uvádějí byrokraté z Bruselu, že úspory sice jsou, ale je obtížné je vyčíslit. Jak zábavný je průmysl zvaný EU Brusel. Něco je, ale nejde to prokázat. Argument jako hrom, tak pro děti v mateřské školce, ale ne pro nás, průměrně vzdělané občany ČR. Zdravého rozumu je nám třeba...R^

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS