Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

No, kdyz se tak divam na obrazky obou, mozna to maji oba na dozivoti. On mi ten strycek Vladimir Vladimirovic pripada ponekud pohubly. Ze by trpel podobnou nemoci jako Klema?

1 1
možnosti
JS

Nesledoval jsem volby v Rusku tak pečlivě jako Vy. V ČT jsem zaslechl, že za Putina se v Rusku zvýšila 3x životní úroveň. Umíte si představit kolik hlasů by dostal Kalousek, pokud by to udělal u nás? Kromě toho je vidět, že na kontrolu voleb není potřeba nikoho posílat, stačí si přečíst Váš názor. Pokud vím, v Rusku jich bylo několik tisíc, ti se ještě nevyjádřili, ale Vám je všechno už jasné.

2 0
možnosti
Foto

Kdyby se za Kalouska zvýšila životní úroveň desetkrát, tak by stejně byl největší zloduch :-)

0 1
možnosti
Foto

tam kde se nekrade není třeba dobu mandátu omezovat

0 2
možnosti
Foto

například v Číně.

Tak proč tam sakra sebrali poradce našeho pana prezidenta???

5 0
možnosti
Foto

Jak píše níže pan Vrabec, byly to nervy, celou noc jsem nespal, jak ty volby dopadnou. Abych nezaspal výsledky, četl jsem si Dostojevského. Nejprve Běsy, poté Idiota. A ta úleva, že to Vladimír Vladmírovič vyhrál, ta byla nepopsatelná.

Deska to vidím na večer u vodky.

R^

5 0
možnosti
Foto

J19a55n 43M84a69r91š85á77l

19. 3. 2018 9:23

Máte pravdu, a pokud jde o váš názor na ty dvě existence - v Rusku a v Číně -, souhlasím. Ale - a já jsem vždycky tak trochu ďáblův advokát -, co když v zemi s prezidentským systémem, tedy s hlavou státu vybavenou skutečně velkými pravomocemi, po řekněme dvou funkčních obdobích, skutečně není nikdo lepší, kdo by mohl funkci vykonávat? Nebyla by potom spíše chyba hledat "druhého nejlepšího" a toho, který je fakticky nejlepší, zavrhnout? FDR byl zvolen čtyřikrát (samozřejmě příslušný dodatek ústavy omezující počet funkčních období na dvě byl přijat až po jeho smrti), a zřejmě to bylo ku prospěchu věci (tedy minimálně ta třetí volba, ta čtvrtá už byla o ničem). Nebylo by (a není) ale opravdu nemístným "plýtváním kádry" bránit těm nejlepším jenom z administrativních důvodů vykonávat funkci, pro niž jsou ideální? Znovu opakuji, že si nemyslím, že se to týká současného ruského a čínského prezidenta.

1 0
možnosti
VM

Nejzákladnější (ne ovšem postačující) známkou demokracie je, že se v ní vůdcové střídají, že jsou nezávisle na své vůli vyměňováni. Nic proti doživotní hlavě státu v konstituční monarchii britského typu, kde je královna spíš symbolem, ale volený a reálně vládnoucí prezident by rozhodně doživotní být neměl. Ani v případě Roosevelta to nevnímám pozitivně.

1 0
možnosti
Foto

Tak on si to potom na jedno období zase prohodí s Medveděvem a pojede nanovo.:-)

2 0
možnosti
JV

To byly napínavé volby . Vau, mě klepla skoro pepka. Ale pak přece jen vyhrál náš Zemanův bratr V.V. Putin. Všichni jsme si oddechli .;-D

4 1
možnosti
RK

Aspoň tam není rozdělená společnost, jak si naši neomarxisté u nás neustále stěžují.

5 0
možnosti
Foto

TOP09 bude vyvádět neustále, když nebyl zvolený jejich kandidát

3 0
možnosti
  • Počet článků 4810
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal