Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdyby Zdeněk Ondráček byl vrátným v Národním divadle za první republiky, nebo dnes, sloužil by demokracii, kdyby byl vrátným tamtéž od 25.února 1948 do 17.listopadu 1989 sloužil by totalitě.

Podle mé kosmopolitní úchylky sovětoamícké, pokud si vydržoval pana Ondráček demokratický režim ve funkci vrátného, tak nelze mít námitky, pokud by v této funkci tento pán pracoval i za nejhlubší totality. A to i za tu cenu, kdyby si nechal říkat soudruh. Stejně totéž by platillo, kdyby ten demokratický režim toho pána využíval ve funkci kata, ministra obrany a totéž dělal totalitní režim. Můžete si dosadit cokoliv. Izrael, Saudskou Arabíii. A naopak kdyby za toho či onoho režimu nechal střílet do pracujících. A nebo nepracujících. Stejně nepřípustné a neomluvitelné.

3 5
možnosti
Foto

A jakému soudruhovi v Moskvě sloužil Ondráček tak nějak v lednu 1989?

Ono totiž problém často byl, že se nevědělo, kdo zatraceně v té Moskvě vládne? A zvláště v lednu 1989.

1 3
možnosti
VV

Ne v Moskve, ale v leningradu soudruhu Putinovi. To byl nejvyssi policajt v ostblock.

2 3
možnosti
AL

Zajímavý názor váženého autora tohoto jistě skvělého článku:

------------------------------------------------------------------------------------------

Výběr z článku: V tom se ovšem pan Ondráček a další komunisté huboce mýlí. Oni nesloužili vlasti, ale režimu. Svému režimu. Totalitnímu režimu a jeho zájmům, které byly totožné se zájmy tehdy okupační mocnosti – Sovětského svazu.

----------------------------

Kladu si otázku? Je to opravdu tak, jak tvrdí vážený autor? Není to cílená demagogie a realita byla jiná? Opravdu ten policejní kriminalista co vyšetřoval vraždy sloužil Moskvě, nebo tehdejší společnosti? A co např. lékaři? Opravdu nesloužili lidem, ale totalitnímu režimu? Co třeba hasiči, zdravotní sestry, soustružníci, zemědělci atd. atd.

Měl snad lékař odmítnout operaci slepého střeva, protože ten zedník byl v KSČ, Nebo hasiči, záchranáři, herci, zpěváci, .........??

:-/?

6 16
možnosti
MS

A on snad byl soudruh Ondráček kriminalista ? Ne, byl členem Pohotovostního pluku SNB, který "sloužil vlasti" v tom smyslu, že mlátil české občany za to, že demonstrovali za svobodu a demokracii. Takže se s tou vaší demagogií běžte pěkně vycpat. :-/

16 1
možnosti
Foto

OK, každý stát má svoji policii jako servisní strukturu, která bdí nad dodržováním zákonů a v případě potřeby je vynucuje silou. Tak tomu je ve všech zemích světa, netřeba nad tím přemýšlet a mudrovat o totalitě, když samotný princip policie spočívá v organizovaném násilí, a to za všech režimů, které tady kdy byly.

Dobrý policista je vždy loajální svému státu a to v případě pana Ondráčka plně platí a to je základní předpoklad k výkonu jeho funkce. U jeho protikandidátů taková jistota není a nebude.

6 7
možnosti
OT

A že by se pan Ondráček třeba omluvil, že sloužil okupantovi? Taková omluva by byla nad jeho chápání nebo sloužil rád? Myslím, že za B bude správně.

5 2
možnosti
AL

Z článku:

----------------

Tehdy bych to i jako vtip považoval za hloupé a nemožné. Dnes je to drsná realita.

Zdroj: https://lubomirstejskal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=652085

.....

Jaká drsná realita? Dnes máme demokracii a svobodu. Vždyť to jsme chtěli. Já bych tento systém neměnil! V podnikání se celé naší rodině daří. Děcka mají vysokou školu, synovci studují v zahraničí, nemáme žádné finanční problémy a systém pro podnikání je skvělý. Akorát zaměstnanci jsou trochu rozežraní, ale ty nahradíme legálně jinými s východu a dařit se bude dál.

Já bych to raději nazval příjemnou realitou a nádhernými zisky.

Jsem maximálně s touto realitou spokojený a proto !třídní boj" nechávám druhým.

:-)

2 8
možnosti

Dědu Arnolda jakoby od volby Emana polili živou vodou:-)

3 2
možnosti
JR

J53a17n 93R49á43ž

3. 3. 2018 16:31

To, že předsedou vlády je bývalý agent StB, donedávna BIS a teď GIPS kontroluje komunista -bývalý "esenbák" , či místopředsedou Sněmovny je extrémní radikál, nezpůsobil ani Babiš, ani Okamura, ani Ondráček, ani smečka komunistů ve Sněmovně, ale voliči. A nadávat jim za to, jak svorně činí tak zvaná kavárenská intelektuální elita, je hloupost. Proč takto po třiceti letech od "plyšáku" voliči rozhodli, si musí nasypat popel na hlavu všichni od havlových pohrobků, přes ty, kteří rozložili ČSSD i ODS, až po levicového liberála, hrajícího si na pravičáka v čele současné ODS. Ti a lidé s bolševickým myšlením "kdo nejde s námi, jde proti nám" , kteří z postu neziskovek ovládají velkou část veřejného prostou a tvoří rozhodující složku novinářského mainstreamu mohou za to, že se lidé přestali v politice orientovat, nedůvěřují standardním demokratickým postupům a uvěřili před volbami i zcela zjevným nesmyslům, jejichž hlasatele pak volili v domnění, že volí změnu.

9 0
možnosti
MB

Mate samozrejme, a bohuzel, pravdu. A neni nahodou, ze Vas minusuji ti, kteri dobrovolne se zrudnym rezimem kolaborovali za tricet stribrnych.

9 0
možnosti
MB

Clá volba Ondráčka vypadá IHNED jinak, pokud uvážíme jeho vztah s A.Babišem. Je s ním , od r. 2011. (Podobně, J. Veselý, náměstek ředitele tohoto elitního útvaru). Tehdy majiteli Agrofertu - OBA ! - nabízeli posílení bezpečnosti holdingových firem. Veselý byl přijat - Ondráček odmítnut. V PS je Oligarchovi užitečnější. Je krásné, se pohoršovat nad nominantem KSČm - To, že A.Babiš skutečně buduje Stát ve státě, mi dokonce přijde hiorší ! Ti, kteří mu i v dobré víře fandí, si ani neuvědomují - Co vlastně podporují ! Pak pochopitelně osočení šéfa GIBS, jako logický tah na šachovnici. Po pravdě řečeno - Kam se Komunisté hrabou ! ... (Podporujte dále) [>-]

5 1
možnosti
AL

Volba pana JUDr. Ondráčka byla demokratická a je nezpochybnitelná.

S tím se už musí menšina smířit.

Ostatně, ono ji ani nic jiného nezbývá.

Říká se tomu demokracie.

:-)

3 5
možnosti
Foto

Tak, hlavně že se vsichni mají čím bavit. Neustálé omíláni Zemana už nebavilo a tak to chtělo něco dopingu do žil. Jsem zvědav, kdo to bude příští týden.

3 9
možnosti
VV

A Jak to souvisi s clankem pana Stejskala?

4 1
možnosti
Foto

A jakému režimu slouží naši současní vojáci?

Režimu, který vojensky napadne každého, kdo se mu znelíbí a zdůvodňuje to šířením "západní demokracie?"

Vždyť tito "západní demokraté" jsou horší než komunisté před rokem 1989 do kterých se neustále navážejí...

3 12
možnosti
AL

Ten režim se jmenuje byznys, dolar a euro.

:-)

2 5
možnosti
  • Počet článků 4797
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal