Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Zajímavé na celé věci je to, že mnozí mají strach z černochů, ale nikoliv z černošek.

To by stálo za diskuzi.

0 0
možnosti
MH

Zajímavé k aféře s černochem na letáku je fakt, že většina diskutérů ignoruje fakt, že někteří lidé si dali tu práci a našli stejný leták, se stejným zbožím v jiných zemích (a místní jazykovou mutací) a tam zjistili, že argument Lidlu, že obrazový materiál letáku je stejný pro všechny země. je nestydatá lež!!!. Našli totiž ten stejný leták se stejným zbožím, kde byl na fotce bělošský model!!! Byla to jediná změna na letáku!

Takže si nedělejte iluze, berou vás za voly a chovají se k vám, jak se chovají...

2 0
možnosti
Foto

Otázkou je zda umazání křížů neznamená "zde bude panovat Islám". Je snad Řecko nějak daleko od muslimských zemí? Ba, přímo naopak.

1 0
možnosti
Foto

Pane Stejskale, aby reklama byla účinná, musí být adresná a pokud možno apolitická. Tudíž k hračkám nejspíš přiřadíme děti, k výrobkům pro Eskymáky zobrazíme Eskymáka a k modlitebním koberečkům, určeným pro arabský svět, určitě nedáme polonahou bělošku v bikinách.

Ona nešťastná reklama s černochem byla jazykově určena pro ČR, kde (jak je zajisté známo i šéfům Lidlu) příliš mnoho obyvatel černé pleti nenajdeme.

Pokud by zrovna nevrcholila krize s imigranty, jednalo by se o pouhý reklamní přešlap, který by asi nikdo moc nekomentoval. Leč zrovna v této době to trošičku zavánělo hyperkorektní provokací.

Ale budiž, omyl se stane a dalo by se předpokládat, že reklamní oddělení značně zvýší svoji opatrnost.

A najednou bác! Reklama na řecké výrobky s velice nešetrně upravenými fotkami, notabene zásahem do symboliky, na kterou je valná část Evropy háklivá. Nezlobte se, ale v tomto případě se už jedná jednoznačně o zlý úmysl.

7 0
možnosti
Foto

Spiš rádoby politicky korektní.

2 0
možnosti
MK

By mě zajímalo, jestli zadavatel oslovil i ostatní. A jak reagovali. Zvláštní je, že zatím nejsou Černoši v letacich Kauflandu, Billy, snad ani Makra. Opravte mě, jestli to není pravda. Spíš si myslím, že odmítli. Ale Lidl ne.Jsem zvědavá na vánoční letáky Lidlu, jestli tam budou stromecky, hvězdy... když odstraňují kříže.

2 0
možnosti
Foto

Kaufland a Billa oblečení neprodávají.

0 0
možnosti
OP

Pane Stejskale, nebýt migrační pohromy, nikdo by na černého modela nereagoval. Chce to jediné - odpoutat se od sluníčkářských emocí

9 1
možnosti
Foto

Otázkou totiž je, čeho je černá barva nositelem. V roce 1968 jsme chodili v Berlíně tancovat do stejného lokálu jako černí američtí vojáci. Nic negativního jsme necítili.

Ale dnes, když vidím obrázky utečenců z Afriky, negativní pocit mám a to autor není schopen pochopit.

4 0
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal