Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Policie versus kdokoliv to je rukavice hozena do ringu. Najit v tomto pripade vinika je tezke a clovek nema po ruce dukazy, aby mohl vynaset soudy,kdo byl v pravu a kdo ne. Co je ovsem zarazejici z meho pohledu:

- Po "utoku slecny Krejcove" vsichni co videli video budou souhlasit, ze to nebyl utok maximalne napadeni a to jeste se zavrenyma ocima mel zasahujici policista, ktery pacifikoval jejiho pritele 7 dni neschopenku (dle vyjadreni slecny Krejcove v poradu DVTV). / Doopravdy byl utok slecny Krejcove tak silny a on byl tak otresen, ze si to vyzadalo 7 dni neschopnosti?

- Statni zastupkyne se za kazdou cenu snazi vyhrat. Podle vseho se tohle k soudu vubec dostat nemelo. Pokud to melo byt reseno tak maximalne jako prestupek proti obcanskemu souziti, ale ne jako trestny cin.

Nebudu se s nikym hadat ze utok na policistu pri vykonu sluby je fuj. Zaroven nechci rozebirat jak moc meli antiislamiste pravo na pruchod mistem, kde tou dobou probihala jina demonstrace a jestli vubec k tak tesnemu kontatku melo dojit, nebo jestli policiste nemeli pruvod odklonit jinym smerem, kdyz vedeli ze priznivci se asi jen tak nezvednou. Nemel nahodou magistrat jednu akci nepovolit? Nad odpovedmi by se dalo debatovat hodiny a hodiny a kazdy by mel tu svoji subjektivni pravdu.

Co je pro me alarmujici je to ze nevim jak se mam chovat pokud policista prekroci sve pravomoci (viz. Mestska policie bez duvodne zmlatila obcana, ktery se zastal sikanovaneho bezdomovce).

Ono nechat se dobrovolne zmlatit a pak si teprve podat stiznost na GIBS (kdy si policajti navzajem potvrdi jak se chudacci branili, atd... o jejich moralnim kreditu nemam valne mineni) mi prijde jako to ovcanovstvi. Takze otazka je kam se az da zajit v ramci obcanske neposlusnosti nenechat si vsechno libit?

1 2
možnosti

Zajimave, z toho by se dalo pri trose fantazie vydedukovat toto - pokud se vzpecuji policii, tak jsem vzdycky v pravu.

2 0
možnosti
Foto

Jako ovce máte zakázáno se bránit proti svému farmáři a jeho hlídacím psům. Nevím co je na tom nepochopitelného. Nejdříve to musíte strpět ať se děje co se děje a pak si můžete stěžovat.

2 2
možnosti

L24u16k17a61s 45M65a14d72l47e

17. 2. 2017 20:28

Jde vo to,jak kdo pochopi Vas prispevek do diskuse ;-)

Pochopitelne ;-)

0 0
možnosti
Foto

Nebyl to žádný "střet zájmů", ale zcela obyčejné porušení zákona, které je trestné.

15 0
možnosti

Stejně by se mi líbil postup "kdo chce kam, ..."

Tj. informovat sedící "aktivisty" o tom, že sedí v cestě schválenému průvodu.

Po průchodu pak požádat přeživší jedince, aby zajistili očištění veřejného prostranství. :-P

6 0
možnosti

Tento krále s Vámi po dlouhé době nemohu souhlasit. Viz diskutující podle mnou, kteří dle mého mínění mají pravdu.

5 1
možnosti
Foto

Žaloba se týkala napadení policisty. Ničeho jiného. Pokud je hysterická a neovládne se, tak ať se prohlásí za nesvéprávnou. Pokud se jí nelíbil zákrok policie, mohla si stěžovat, ale ne fyzicky zasahovat do práce policie.

20 0
možnosti

Pane Stejskale, tentokrát pravdu nemáte, viz předřečníci.....

11 0
možnosti

R60o61m37a91n 61F46i68a24l60a

17. 2. 2017 10:23

Ježíši, už je to zase tady. My máme tu správnou a jedinou pravdu, tak jsme aktivisti a můžeme si dělat co chceme. Na nějaký nacistický policajty co se zastávaj fašounskech a xenofobních demonstrantů se můžeme klidně vyprdnout.

30 0
možnosti

Pokud vím, policie vyzvala účastníky jedné demonstrace, aby nechali projít účastníky demonstrace druhé.

Tomáš Schejbal (a Krejčová) patřil mezi ty, kteří naopak v úmyslu průchodu zabránit, sedli si na zem a policejní výzvy ignorovali. A pak to šlo obvyklým postupem - opakování výzvy, mírné násilí, silnější násilí.

- - -

Když to tak sečtu - trest pro Krejčovou je možná trochu moc přísný, není ale proč ji litovat. Byla to ona a její přítel, kdo se rozhodl aktivně bránit jiným ve výkonu práva shromažďovacího a to i za cenu konfliktu s policií.

Nevím, zda si zaslouží podmínku za "napadení policisty", za to, že druhým bránila ve výkonu ústavních práv a to v organizované skupině i po upozornění na protiprávnost tohoto jednání, za to trest zaslouží určitě.

22 0
možnosti
Foto

Trest odnětí svobody v trvání jednoho měsíce s podmíněným odkladem na dobu jednoho roku je víc jak mírný.

14 1
možnosti
  • Počet článků 4800
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 839x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal