Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To jste si vybral vzor lásky k Ježíšovi. Saul či Šavel proslul svým fanatickým pronásledováním křesťanů. Mimochodem nikdy se osobně s Ježíšem nesetkal. Poté byl obrácen a jako Pavel začal se stejným fanatismem pronásledovat Židy jako viníky Ježíšova ukřižování. Kromě vámi uvedeného citátů také důsledně prosazoval podřízení se žen mužům a dokonce nutil ženy, aby nosil šátek a zahalovaly si při bohoslužbě vlasy.

"Ženy mají být podřízeny ve všem mužům" (Ef 5,24)

1 8
možnosti

Máte v tom pěkný zmatek. Saul se setkal s živým Ježíšem na cestě do Damašku. Po té ho Bůh ustanovil do služby jako Pavla inspirací a mocí seshora. Nikde jsem nečetl, že mají ženy nosit šátky? Můžete mě odkázat kde to je o těch šátcích?

5 1
možnosti

Není jediný důkaz, že Ježíš byl gay.

Není jediný důkaz, že Ježíš kdy vůbec byl.

3 1
možnosti

Pán Mělnický história je pre vás veľká neznáma;-D;-D;-D;-D, doporučil by som vám najskôr si prečítať historické fakty, ako sa tu zosmiešňovať. O ukrižovaní Ježiša sa v Ríme nachádzajú autentické dokumenty.

Není jediný důkaz, že Ježíš kdy vůbec byl.;-D;-D;-D;-D

1 2
možnosti

V Ježíšových dobách se sexuální orientace neřešila, většina byla hetero a někteří byli homo. O Ježíšově miláčkovi Janovi se v Bibli normálně píše, klidně i o tom, že ležel s hlavou v jeho klíně. Podstatné bylo, že heteráci a homáci žili v míru vedle sebe, resp. bohatí homáci občas nutili mladé heteráky k homopraktikám. Nicméně, homáci neměli tendenci vlastnit děti a dělat jim "rodiče", takže žili podle svých potřeb a podle svého předurčení a neškodili bezbranným (tedy s výjimkou výše zmíněného)

2 0
možnosti

R47a35d90e50k 73J89a69r82o70š

14. 8. 2016 16:22

To platilo pro Římskou říši, ale nikoliv pro Izraelity...

5 0
možnosti

R43a58d24e78k 19J11a48r88o66š

14. 8. 2016 16:12

Aniž bych pro Pride nějak horoval, tak mi přijde, že ten transparent s nápisem Ježíš byl gay drží spíše nějaký odpůrce téhle akce. Dědek vypadá jako nějaký neonazi vágus včetně té lebky na čepici...

2 0
možnosti

Vzhledem k tomu, nejsem nábožensky založený, pak je mi jedno, co se v Bibli píše. :-) Ovšem spolek homosexuálních věřících LOGOS by mohl mít jiný názor.

Přesto však pochybuju, že Vy se Biblí řídíte do puntíku.

0 3
možnosti

Také autor píše, že po nikom kamenem nehází. Máte pravdu, LOGOS jsou křesťané, kteří se se svým homosexuálním zaměřením musí vyrovnat. Jednoho takového jsem znal a pochopil jsem, že to opravdu není snadné. Ale pochybuji, že by zrovna LOGOS použili tak provokativní transparent.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS