Pásmo Gazy: Přestaňme už s tou mediální komedií!

Svět je ohromen šesti desítkami mrtvých palestinských Arabů na hranicích Pásma Gazy a Izraele. Není ochoten vidět pravdu: že ti lidé jsou obětí provokativní a agresivní kampaně vlastního režimu. Teroristického režimu.

 

Nejde o žádné „protesty“ a už vůbec ne pokojné. To je lež. Jde o teroristický protiizraelský projekt, jehož cílem je narušit hranici, proniknout do Izraele a tam páchat teror. Palestinští Arabové se chovají stejně jako lidé, kteří vědomě nasednou do děravého člunu, vydají se na moře, během plavby vyvrtají další díry – a pak roní krokodýlí slzy, že se někteří z nich utopili. A svět jim to baští i s navijákem.

 

Je to celé propagandistická komedie, svého druhu chucpe (ve stylu vraha vlastních rodičů, který chce být litován, protože je sirotek).

 

Palestinští Arabové jdou vědomě do smrtící konfrontace s izraelskou armádou (byli předem varováni), která nedělá nic jiného, než brání hranice svého státu, své teritorium, což je ostatně její povinnost.

 

Čím více informací vychází najevo o politickém cirkusu „Pochod návratu“, tím víc se ukazuje, jaká je to celé komedie (tragikomedie).

 

Salah Bardawil, vysoký představitel teroristické organizace Hamas v těchto dnech otevřeně v televizi prozradil (screenshot níže), že 50 z 62 mrtvých Arabů (na hranicích Pásma) byli členové jejich organizace . Tedy teroristé. Islámský džihád přiznal tři mrtvé členy, teroristy svého vojenského křídla.

 

Kromě toho – izraelská tajná služba Šin Bet (Israeli Security Agency) na svých internetových stránkách 14. května uvedla, co prozradili dva infiltrátoři, kteří přes plot pronikli z Pásma do Izraele a byli lapeni. Jsou to Yahia Eille (19 let) a Salem Abu Daher (21).

 

Zde v bodech informace z jejich vyšetřování:

 

  • K aktivitám majícím narušit (poškodit) hraniční plot podněcuje obyvatele vládnoucí hnutí Hamas (jeho vojenské křídlo).
  • Íránský režim převádí finanční prostředky Hamasu určené na tyto násilné akce.
  • Instrukce Hamasu: prostříhávat plot a snažit se ho v daném místě povalit; ničit a krást bezpečnostní zařízení (např. kamery).
  • Na poli propagandy Hamas usiluje o to, aby činnost na hranicích byla v zahraničních médiích interpretována jako lidové povstání, nikoli jako násilné akce vedené militanty.
  • Militanti Hamasu se pravidelně vmísí mezi obyvatele a aktivně se podílejí na násilných akcích podél hranic; používají zápalné bomby, nože a velké štípací kleště (large wire-cutters).
  • Členové Hamasu dodávají obyvatelům pneumatiky, pomáhají při jejich zapalování s cílem vytvořit hustý dým jako clonu, před níž (viděno z jejich strany) podněcují ostatní, aby přes plot pronikali do Izraele, házeli zápalné bomby a připravovali "ohnivé ocasy"  pro draky určené  militantům. Ti je pak  vypouští s cílem zapálit pole na izraelské straně.
  • Samotní teroristé Hamasu mají jednak zakázáno přibližovat se přímo k plotu, aby nebyli postřeleni, případně se nedostali do izraelského zajetí, ovšem na druhé straně, pokud už plot naruší, mají se kryti davem dostat na izraelské území a tam provádět útoky.
  • Hamas podněcuje zejména mladé lidi a dokonce děti, aby narušovali hranici a přecházeli do Izraele, případně aby na hranicích kradli či ničili izraelské bezpečnostní zařízení.

 

Závěr: Hamas vede s Izraelem pohraniční válku, v níž cynicky zneužívá civilistů a dětí, aby úmyslně ničili a kradli bezpečnostní infrastrukturu na území Státu Izrael. V této válce, v níž tím, kdo se brání, je Izrael, jsou oběti – jako v každé válce. Útočníkem je Hamas a ti, kdo, vedeni slepou nenávistí, jeho vražedné pokyny poslouchají; netřeba dodávat, že více než ochotně. 

 

Vidíme-li na záběrech, že v oblasti konfliktu jsou aktivní i arabské ženy s malými dětmi (!!!), pak jen v úžasu zíráme.

 

Zaslouží si snad lítost člověk, který vědomě sahá na dráty vysokého napětí či nahou hýždí sedá  kamna do ruda rozpálená – a ještě k tomu nabádá malé děti? Kdo dráždí bosou nohou štíra tlustorepého?

 

Jinými slovy: není na čase s tím pokryteckým mediálním cirkusem kolem dění na hranicích Pásmo Gazy – Izrael přestat a začít říkat pravdu?

... Bardawil v Baladna TV (vpravo): z 62 zabitých v posledním kole konfrontací (s Izraelem) bylo 50 členů Hamasu. Baladna je soukromá gazská internetová televize vysílající na Facebooku. (Zdroj: IDF - screenshot videa)

Autor: Lubomír Stejskal | čtvrtek 17.5.2018 8:00 | karma článku: 47,43 | přečteno: 10401x