Lubomír Stejskal

Staronový prezident aneb Patří mezi pitomce i Witowská?

31. 01. 2018 8:00:04
Proč se ptám? Protože zvolený prezident označil ve svém prvním veřejném proslovu české novináře za pitomce. Stačilo k tomu málo. Aby Lidové noviny napsaly něco, s čím Miloš Zeman nesouhlasí.

Staronový prezident v sobotu odpoledne (27/1) v Top Hotelu Praha pravil:

  • Nu, Lidové noviny, do každé rodiny napsaly po jednom týdnu, že vláda ještě nic neudělala. Já tedy opět měl druhý důvod, proč české novináře považovat za pitomce. Vláda byla sice úspěšná, ale právě proto jsem měl pocit, že mohu odjet na Vysočinu a spokojeně odpočívat.

Čili: jedny konkrétní noviny napíší něco, co Miloš Zeman považuje za pitomost – a místo toho, aby označil za pitomce autora onoho textu (když už), učiní tak na adresu všech českých novinářů. Není to úžasné?

A protože novinářkou je i televizní redaktorka Světlana Witowská, vztahují se prezidentova slova také na ni. Pikantní na tom je, že tohoto hodnocení se jí dostalo dva dny poté, co ji prezident Zeman veřejně pochválil za profesionálně vedenou prezidentskou debatu v Rudolfinu.

Jak toto vysvětlí příznivci a voliči Miloše Zemana?

Za sebe mohu konstatovat, že zatím se mi jako pitomci jeví dva novináři, oba shodou okolností z okruhu sympatizantů pana prezidenta: oba hráli svoji roli v neblahém sobotním (27/1) incidentu v Top Hotelu Praha.

Je to boxující žurnalista Karel Slezák, čerstvě vyloučený ze Syndikátu novinářů, a oběť jedu zvaného alkohol Milan Rokytka.

V těch dvou se Miloš Zeman zjevně nemýlil. Takže měl vlastně zčásti pravdu.

Autor: Lubomír Stejskal | karma: 33.11 | přečteno: 2149 ×
Poslední články autora