Lubomír Stejskal

Wonder Woman jako agentka Mossadu?

30. 11. 2017 9:00:32
V pondělí 27/11 krmil tímto nesmyslem své čtenáře libanonský deník Al Liwaa (obr. 1). Ve zprávě o špionážním skandálu, který nyní hýbe zemí cedrů.

Minulý pátek (24/11) přinesly blízkovýchodní zpravodajské servery zprávu o zatčení prominentního spisovatele a herce Ziada Itaniho. Kvůli údajné špionáži pro Izrael. K té ho měla naverbovat agentka Mossadu Collette Vianfiová.

O kauze psal také deník Al Liwaa. Článek doplnil fotografií atraktivní mladé ženy, pod níž je popisek: Izraelská důstojnice Colette Vianfiová, která zverbovala Ziada Itaniho (v obrázku nad šipkou):

... obr. 1/Screenshot novin Al Liwaa - část článku o případu Ziada Itaniho. Nad šipkou popisek zmíněný výše. (Zdroj: Web Times of Israel)

Snímek obletěl libanonské sociální sítě – aby se vzápětí zjistilo, že na něm není žádná agentka Vianfiová, nýbrž izraelská herečka Gal Gadotová, superstar akčního filmu Wonder Woman. Tento obrázek „ženy s nápojem“ pochází ovšem z jiného filmu: Fast & Furious 5 (Rychle a zběsile 5), v němž Gadotová ztvárnila roli Gisele Harabové.

Čili: faux pas, za které se noviny Al Liwaa musely omluvit (obr. 2), což byla vzhledem k zakořeněné arabské nenávisti vůči Izraeli obzvláště hořká pilulka. Dobře jim tak, dodávám s neskrývanou škodolibostí, neboť Libanon letos v létě na poslední chvíli zakázal promítání snímku Wonder Woman v tamních biografech. Z jediného, stupidního důvodu: protože hlavní hrdinka je Izraelka.

A teď z ní ještě udělají špionku. Čím dál lepší.

.... obr. 2/Nad šipkou omluva. Prý došlo k "neúmyslné technické chybě" při záměně fotografie. Omluva byla publikována ve webové verzi novin Al Liwaa ve 13:02 libanonského času. (Zdroj: Times of Israel)

———————————————

Téma bylo zpracováno podle serveru Times of Israel.

Autor: Lubomír Stejskal | karma: 18.78 | přečteno: 519 ×
Poslední články autora