Šťastní lidé. Dva z mnoha

Anglické město Nottingham máme mnozí spojené s tajemným Sherwoodským lesem a legendou o Robinu Hoodovi. Vyznavači tenisu ovšem vědí, že je jedním z hostitelů dvou významných tenisových turnajů.

Jednak challengeru, což je druhá nejvyšší kategorie mužského tenisu, a také ženského WTA International, který patří do nejvyšší kategorie pořádané Ženskou tenisovou asociací. Název turnaje: Aegon Open Nottingham.

 

Malé země, rozlohou i počtem obyvatel, si cení každého sportovního úspěchu na mezinárodním poli. Izrael nevyjímaje. Tentokrát byl důvod k radosti. Vítězem dvouhry se stal Dudi Sela, izraelská singlová jednička. Po získání titulu si na žebříčku výrazně polepšil. Vyšplhal o 17 míst výše, na 81. pozici. Ve finále porazil Itala Fabbiana. Nebyl to snadný triumf: v prvním setu prohrál Izraelec 4:6. Teprve ve druhém obrátil a ve třetím úspěch završil (6:4, 6:3).

 

Na turnajích challenger je to jeho 22. úspěch. Naposledy byl úspěšný letos v lednu v Canbeře v Austrálii.

 

Challengery v Nottinghamu se hrají od roku 1970. Selovo finálové vítězství není první izraelský úspěch. V letech 2005 a 2006 vyhrálo čtyřhru slavné izraelské duo Jonathan Erlich (dlouhodobě nejlepší izraelské deblista) a Andy Ram. Ve dvouhře v roce 2001 se probojoval do finále Harel Levy; podlehl ovšem ve dvou setech Švédovi Johanssonovi.

 

V ženské kategorii WTA International byla šťastnou vítězkou Chorvatka Donna Vekićová. Šťastnou o to víc, že podobný turnaj vyhrála naposledy v roce 2014 v Malajsii. Dala si tak ke svým 21. narozeninám, které oslaví 28. června, ten nejlepší dárek, jaký si sportovec může nadělit.

... Dudi Sela na úvodní stránce turnajového webu.

 

... Dudi Sela s trofejí Aegon Open Nottingham. (Web turnaje.)

 

... Donna Vekićová. (Web IMMIX.)

 

... pohlednice z Nottinghamu. (Web IFMSA Exchange Portal.)

Autor: Lubomír Stejskal | úterý 20.6.2017 8:00 | karma článku: 15,05 | přečteno: 278x