Lubomír Stejskal

Telegraficky: Ne! Ne u nás!

8. 06. 2017 13:12:07
Po Libanonu a Jordánsku má nový film Wonder Woman s izraelskou herečkou v hlavní roli problémy také v dalších arabských zemích.

Jak uvádí dnešní (8/6) Jpost.com, zakázán byl také v Alžírsku. V této zemi probíhala kampaň „Non! Pas en Algeria!“ (Ne! Ne v Alžírsku!) Snímek měl být součástí festivalu Nuits du Cinema (na oslavu ramadánu), leč nebude. Byť důvody nejsou úplně zjevné (zda je to kvůli Gal Gadotové, nebo administrativním nesrovnalostem souvisejícím s právy film uvést.) Ale ať tak či onak, Alžířané mají smůlu.

Soud zasáhl proti filmu také v Tunisku, neboť proti jeho uvedení podala žalobu Asociace mladých právníků – vskutku přesvědčivé, pokud jde o proklamované soužití mezi světem islámu a Západem. Nadějné snad je jen to, že uvedení snímku je pozastaveno a justice celou záležitost „zkoumá“.

Jak asi celá záležitost dopadne, když mladí právníci označují Gadotovou výrazem „Champion Zionist“ (překládat jistě netřeba)?

Jpost.com na závěr své zprávy hlásí, že tento týden by se měla Wonder Woman dočkat premiéry v Maroku, Egyptě a Emirátech. Bude tomu ale skutečně tak?

... krásná, ale v ledaskde zakázaná. Protože jde o krásu izraelskou. (Zdroj: Trailer k filmu Wonder Woman.)

Autor: Lubomír Stejskal | karma: 21.65 | přečteno: 571 ×
Poslední články autora