Výzva pro fotografy

Dostal jsem dnes (3/2) do mailu informaci, která by mohla zajímat také fotografující Čechy, nejen profesionály. Je tu šance zapojit se do mezinárodní soutěže. Hlavní podmínkou je … ale o tom níže.

Zmíněný mail mi poslalo izraelské velvyslanectví v Praze. Píše se v něm, že několik izraelských institucí (Židovský národní fon, památník Givat Hatachšomet, ministerstvo zahraničí a další) vyhlásily mezinárodní fotosoutěž, jejímž hlavním tématem je Jeruzalém.

 

Podmínkou tedy je v Jeruzalémě být a fotit tam. Pokud do této skupiny patříte, má smysl číst dál.

 

 

Soutěž je rozdělena do dvou hlavních fází. V té první, která potrvá ko konce února 2017, můžete na webu akce (odkaz níže) své snímky přihlásit.

 

 

Druhá fáze potrvá od 1. do 19. března 2017 a v těchto necelých třech týdnech bude mít veřejnost – návštěvníci stránek možnost hlasovat a dát svůj hlas fotografiím, které je nejvíc zaujmou.

 

Co bude dál?

 

Je toho víc: autoři čtyř vítězných snímků si rozdělí finanční odměnu 10 tisíc US dolarů. Nad soutěží bdí tým kurátorů, kteří vyberou 100 top fotografií – a ty pak budou tvořit výstavu, která bude mít na jaře 2017 premiéru v jeruzalémském národním památníku Givat Hatachmošet (obr. 1) a pak se vydá na cestu po světě.

 

Několik užitečných informací:

 

  • Název akce je JerusaLENS– jde o vtipně užité spojení slov Jerusalem a Lens (angl. objektiv).
  • Webový odkaz:www.gurushots.com/jerusalem .
  • Z technických podmínek soutěže: každý účastník by měl poslat max. 4 různé snímky, parametry JPEG, min 700 x 700 px/max 25 MB.
  • Věkový limit: od 13 roků výše.
  • Vyloučeny budou záběry obscénní, provokativní, hanlivé, sexuálně explicitní a jinak nevhodné.
  • Musí jít o vlastní snímky autora, nikoli někoho jiného. 

K účasti na soutěži  zve kromě pořadatelů a ambasády Státu Izrael v Praze také izraelský prezident Reuven Rivlin (obr. 2) a to je výzva, které všichni, kdo mají v Jeruzalémě nafoceno, zajisté těžko odolají.

... obr. 1/Částečný pohled na vstupní prostranství národního památníku  Givat Hatechšomer. (Zdroj: Web památníku)

... obr. 2/Část pozvání k účasti na JerusaLENSu od prezidenta Rivlina, jeruzalémského rodáka. (Zdroj: Web soutěže)

... obr. 3/Malá jeruzalémská inspirace z objektivu haifské fotografky  Carmit Pelegové: snoubenci na prostranství před Západní chrámovou zdí. (Zdroj Web soutěže)

Autor: Lubomír Stejskal | sobota 4.2.2017 8:00 | karma článku: 13,06 | přečteno: 1564x