Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K pokusu u vraždu pana Rushdieho není co dodat. Fanatismus v jakékoli podobě je třeba odsoudit, byť by to byla i státní "filosofie".

Ke kolegovi Trčálkovi. Moje zkušenost je, že ti, co se tak nějak "perou" s B-hem, mají svůj vztah k němu nevyjasněný, ale už to, že se jím zabývají, je pozitivní. Často dojdou k oné biblické vinici až v pět odpoledne. Že ten předchozí čas tak nějak využijí jinak, je nakonec i dobře, zjistí přitom, že spousta cest vede jinudy a hledají tu správnou.

Neznám pana Trčálka, ale nedivil bych se, kdyby to byl velmi citlivý člověk, třeba i hodně snadno zranitelný a to, co píše, je jakási jeho obrana před vnějším světem. V každém případě má nesporný literární talent a jeho sžíravá ironie je často vělmi osvěžující.

5 0
možnosti

Bezvýhradní souhlas s vašim blogem, i pan kolega Horner o tom písnul, karmaR^

Co se týče pana Trč. jiistě není složité si představit a pochopit stav vaší mysli, jako autora, ale pokud nechcete odpovědět ve stejné tónině, tak je reakce kontraproduktivní a stejně nic nevysvětlí a neřeší.

0 1
možnosti

chudák Trčálek se k tomu připletl, ani neví jak... - tak snad ho nikdo ani nenakopne (ta bota byla otrávená!)...Ano muslimové Rushdieho konečně dostali (zčásti-přežil), ale to nás nepřekvapuje - známe je, lišky podšité. Problém homo sapienta alias "bláznivé opice" je hlavně v tom, že lidi věří v mnoho proti sobě stojících konceptů a vynalézají čím dál nebezpečnější zbraně, tak třeba ten covid.... Bláznivá opice proto, jak správně odhadl Hawkins, směřuje k vyhynutí. No uvidíme...z mého hlediska je to zatím u mně docela dobré - člověk si může v Praze sednout do parku a dát si pivo. To je koncept, který my Češi bezvěrci oceňujeme jako klíčový. I když stojí třeba 50 korun českých čili 2 ojra.

0 0
možnosti
Foto

Pan Trčálek dělá záměrně a systematicky maximum pro to, aby se do něčeho takového připletl - kdo chce kam ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 4805
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal