Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

R^

Trčálkovi ř....ezci jako vždyRv

0 0
možnosti
Foto

Nedostatek nadhledu vůči satiře běžně fanatici projevují. Je dobře, že Karel Trčálek píše... je ho třeba.R^

9 8
možnosti
LB

L27i31b38o48r 76B88í33l91e88k

26. 7. 2021 18:13

Souhlas, K.H.Borovský to neměl taky jednoduchý, a to ty staré struktury tenkrát nebyly tak upjaté, jako letos

4 2
možnosti
DV

D52a32v83i70d 48V32l89k

26. 7. 2021 17:14

Já to vidím úplně jinak Karel Trčálek je jeden z pěti nejoriginálnější blogerů Idnesu a pokud napíše parodii na Váš blog ,je to pocta, že jste ho zaujal. Své parodie se dočkali všichni významnější blogeři Idnesu a koho pan Trčálek neparodoval ,ten vlastně neexistuje. Nýmandi jako třeba já, tu čest nikdy neměli.

8 2
možnosti
JH

Žádný div, že nýmandi neznají tu starou pravdu, že vrána vráně oči nevyklove:-)

3 2
možnosti
JP

J76a47n 23P35a93v98l37í95k

26. 7. 2021 16:26

V hlavní roli ješitnost.

3 0
možnosti
JR

J98a34n 82R56á90ž

26. 7. 2021 15:56

Opravdu nechápu důvody, proč se seriózní bloger musí tak dlouho a obsáhle zabývat takovým exotem.

Copak p. Stejskal si neumí udržet sebevědomý nadhled a počínání p. Trčálka přejít s úsměvem?

9 1
možnosti
Foto

Dobrý den,

problém je v tom, pane Stejskale, že mícháte (dohromady) jablka a hrušky. Mohl bych tu napsat pár odstavců o rozdílu mezi parodií/satirou/reakcí na Váš text a kradenou fotku, za kterou přijde do redakce iDNES.cz tučná faktura, kterou Vy pravděpodobně řešit nebudete. Omezím se ale jen na prosté konstatování, že pokud nechcete, aby na Vaše texty někdo reagoval (diskusí, jiným textem.. ) potom je zkrátka nevkládejte veřejně, protože tím k diskusi/reakci přímo vybízíte.

Pro klid v duši jsem vše probral s právním oddělením Mafry a výsledkem je, že do textu pana Trčálka by měl být přidán link na Váš původní text, aby bylo jasno, oč jde. Pokud byste to tak chtěl, napište mi prosím mail, nebo reagujte v diskusi. Zajistím to.

Zdraví

Patrik Banga

vedoucí blogu iDNES.cz

7 6
možnosti
Foto

Děkuji za odpověď i vysvětlení. Pokud j de o onen link, teď už je to passé, nic takového nepožaduji. --- K Vaší poznámce ohledně toho, že snad nechci, aby na mé texty někdo reagoval odpovídám, že nic takového mě ani nenapadlo. Jen si myslím, že Kodex blogera platí i pro pana Trčálka. Nejde totiž o diskusi či "normální" reakci, ale o jeho způsob psaní, který je dle mého názoru v rozporu s literou Kodexu. Předpokládám, že stále platí - satira nesatira, parodie neparodie - že "bloger nesmí uveřejnit pod vlastním jménem cizí text nebo jeho část" a že "cizí text lze v článku použít pouze v rámci citace v souladu s autorským zákonem" a že "přitom je nezbytné uvést zdroj textu a jeho autora, je-li znám". Připouštím ale, že se mohu mýlit a že Kodex špatně interpretuji. --- Za sebe považuji tuto část polemiky s p. Trčálkem za uzavřenou. Děkuji za Váš čas a přeji vše dobré. L.S.

9 0
možnosti
ND

Pane Stejskale zcela s vámi souhlasím.

V minulosti jsem s administrací řešila zcizení mého nápadu na tema i část textu z mého soukromého blogu a administraci se vůbec nechtělo nic řešit ač jsem to dokládala původním textem i s ilustrační fotkami, které autorka rovněž zkopírovala. Budiž řečeno spravedlivě, že jsme ty fotky obě stáhly z internetu bez dovolení, jen jsem tím chtěla doložit, že se jedná o můj text byť i někde malinko pozměněný.

Nakonec to vyřešila autorka toho problematického textu sama, když článek odstranila. Jsem jí za to vděčná.

Myslím si, že i bloger má nárok na svůj copyright.

Obcházet to lze zde tím, že se to jako ve vašem případě vydá za polemiku s článkem...

2 1
možnosti

Proti panu Trčálkovi nic nemám, někdy se nad jeho blogy dobře pobavím, ale je pravda, že pravidla by měla platit pro všechny stejně.

2 0
možnosti
Foto

Ovšem štětit se kvůli malichernosti je druhá věc. V případě Trčálka nejde o citaci v klasickém smyslu slova. To byste už nemohl ani napsal v blogu "Dobrý den", aniž byste uvedl zdroj.

Pokud z blogu kopírujete (ctrl-c ctrl-v) vždy to tam hodí údaj o zdroji. Pokud to napíšete z hlavy a něco tam změníte, už to není citace.

Pan Stejskal mě velmi zklamal.

2 3
možnosti
PK

Jen dotaz asi na znalce kodexu, je rozdíl pokud použije bloger cizí text jen jako předlohu ke své satirické parodii?

0 0
možnosti
Foto

Pokud uvede s kým a o čem vede ,,polemiku", pak asi ano;-)

0 0
možnosti
JN

Tak pan Bárta dobře ví, že na jeho blogy pan Trčálek nikdy "vtipně" reagovat nebude (stejně tak, jako jsem si nevšiml, že by pan Trčálek někdy napsal reblog, reagující např. na blogery Hornera, Flašku, Jandovou, někdejší zdejší populární "Trojku tří V" apod.), a proto tito lidé tvorbu pana Trčálka vesměs chválí. ;-)

Co se týká administrátorů - jak už bylo zmíněno v diskusi níže, rovný metr z jejich strany zde už dosti dlouho uplatňován není, to možná platilo v dobách, kdy členy administrátorského týmu byli paní Boehmová, pan Dvořák či pan El Chaar.

12 0
možnosti
PK

Tak to pana Trčálka příliš nectí..a ještě dotaz ...."Tři V"...?

1 0
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal