Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte pravdu, pane Stejskale. Kniha Mistr Kampanus (od Zikmunda Wintra), by měla být povinnou četbou pro všechny Čechy (a Moravany). Zapomínají na potupu českého národa po nešťastné bitvě na Bílé hoře (1621), veřejnou popravu 27 českých pánů na Staroměstském náměstí, a následnou porobu národa, která trvala 300 let. Neváží si toho, co nám kdysi bývalo drahé... Třicetiletá válka nebyla příčinou, ale důsledkem této skutečnosti. Díky za článek, i za Vaši báseň.. R^

1 2
možnosti
Foto

Bílá hora nebyla porážkou Čechů, ale porážkou cizinců. Čechy, to jako celek vůbec nezajímalo. Vítězství nad Švédy v Praze bylo vítězství Čechů a přání Čechů na oslavu slavného vítězství bylo postavení Mariánského sloupu. Poprava Českých pánů, byla poprava pánů z nichž většina neuměla česky. 300 letá poroba našeho národa byla tak tuhá, že 90 procent českých divadel byla postavena v té době, stejně tak síť železnici a silnic. Naše země se stala barokním srdcem Evropy a nejprůmyslovější zemí Rakouska. Naši šlechtici zastávali přední místa v Rakousku. Chce to více se zajímat o historii méně číst tendenční knihy pokud je čtu používat kritické myšlení.

6 3
možnosti
PL

Pro mě tam ten Sloup na to Náměstí z hlediska historické věrnosti a architektonické vyváženosti sedne "jak pr.el na hrnec" ;-)

Myslím, že v době jeho stavby byli všichni přeživší šťastní, že skončila ta zbytečná a šílená celoevropská Třicetiletá řež (ne nepodobná svým rozsahem, zbytečností a beznadějností "naší" Velké válce) a dali se mj. i do stavění výrazů "Díkůvzdání", přičemž my jsme tehdejší poválečnou "Jaltskou konferencí" byli zařazeni do "Světové katolické soustavy" , tak jsme holt (nejen) stavěli v barokním zdobném duchu místo "úspornějšího" evangelického stylu.

Vašemu názoru ale rozumím a respektuji ho.

4 0
možnosti
  • Počet článků 4797
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal