Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RW

Dobrý den autore, v souvislosti s tímto článkem by mne zajímal váš postoj k Ruské anexi Krymu.

0 1
možnosti
Foto

Bez ohledu na výše uvedený článek je můj postoj k ruské anexi Krymu veskrze negativní. (Plánuji k tomu napsat samostatný článek.)

0 0
možnosti
PK

Z medií jsem přečetl, že pokud premier neobstojí bude obžalován z čehosi. To nelze učinit jako u nás?

0 0
možnosti
RC

Především toto jeho "rozhodnutí" je prázdným předvolebním gestem. Pouze chce na poslední chvíli vypít hlasy extrémní pravicové strany Itamara Ben Gvira Ocma Jehudit, která podle posledních průzkumů(dnešní průzkum je podle zákona poslední před volbami) nakonec přeci jen překročí hranici vstupu do Knessetu.

Bibiho prohlášení je tedy mířeno na voliče hlavně této strany, ale i strany Jamina Ajelet Šaked, aby raději volili Likud.

Nic jiného v tom není.

Jen pro zajímavost podle dnešních průzkumů různých TV stanic, Modro-bílá strana vůbec poprvé překonává Likud o 1 mandát.

Přesně za týden uvidíme.

1 0
možnosti
Foto

Přestože jsem byl a stále jsem dlouhodobým Bibiho příznivcem, nemohu ignorovat názor mých přátel z Izraele, stejně jako rostoucí zklamání z jeho politického působení mezi pravicovými lidmi v zemi. Samozřejmě mu nikdo nemůže už upřít tu spoustu pozitiv, které pro Izrael udělal. Jenže na druhou stranu je správné přiznat, že v důležitých věcech se mnohdy zbytečně držel zpátky. Je to tedy hlavně otázka situace kolem Gazy, kde nedokázal za všechna léta co je u moci s terorismem jednoznačně a provždy zatočit. Jistěže to není snadný úkol ale poslední dva roky se zdá, že Bibi se spíše orientuje na vytvoření jakési proti Iránské koalice, což je sice správný krok ale neměl by být tím hlavním. Ten konflikt je komplexní a široký. Ale pozice ministerského předsedy v Izraeli je hodně komplikovaná, takže se k němu snažím být chápající. Nicméně dnes jsem si uvědomil, jistou paralelu se situaci v Česku. Zatímco mnozí Izraelci vnímají Zemana jako schopného presidenta, v Česku je situace opačná ( ne u všech, já vím, ale ti s rozhledem mají jasno :-)). No a zatímco lidé ve světě Bibiho oceňují, myslím tím přátelé Izraele a Židů, tak v Izraeli je jeho pozice komplikovanější. Každopádně je na místě popřát Izraeli to nejlepší, a otevřeně musím napsat, že lepšího kandidáta nežli je Likud pro volby nevidím.

5 0
možnosti
Foto

V zásadě s Vámi souhlasím, vidím to prakticky stejně. Také bych volil Likud, byť mám sympatie i k jiným pravicovým formacím, ale hlas má člověk jenom jeden. Bibi je prostě Bibi, se všemi klady, ale i zápory. Nápad rozšířit suverenitu Izraele nad Jordánské údolí je ovšem správný a v tom ho nelze než podpořit, byť týden před volbami to smrdí účelovostí. To je celý Bibi ...

4 0
možnosti
  • Počet článků 4799
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 839x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal