Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mně osobně je docela jedno, že si někdo myslí, že Číny jsou dvě nebo tři.;-)

0 0
možnosti
Foto

Ještě je třeba připomenout devótní omluvu našich 4 představitelů ohledně návštěvy Dalajlámy v ČR.

Jsem rád, že v ČR existuje někdo, kdo pošle tu čínskou svoloč do útrob.

3 1
možnosti
Foto

Je to pořád dokola se opakující poučení. Komoušovi jednou vyjdeš vstříc a on to vezme jako slabost a pohrdá tebou. Pro Číňany i kdybychom se jim klaněli až mezi zadelní půlky tak budeme jen obtěžující švábi, kteří nemají na vlastní názor právo.

A k té jedné nebo dvěma Čínám? Tajwan i ČLR praktikují politiku jedné Číny. A oba tvrdí, že to je ta jejich Čína. Já fandím Tajwanu.

10 1
možnosti
Foto

I rozdělená Čína je výsledkem, resp. až důsledlem II.WW, za které se i Čína stala jedním ze spojenců tehdejší koalice. Dnes je vše ,,dosti" jinak. Ač dva rozdílné systémy, přesto se do současnosti více než ,,zmohly". V obou se stal základem jejich prosperity kapitál, ač v kontinetál,. Číně jej, a to až paradoxně, mají pod kontrolou komunisté. Ovšem čínští. A ti nejsou komunisty minulosti. A Čína se stala jednou ze svět.velmocí, jejíž existenci nelze ignorovat, ale naopak je třeba jí vzít více, než na vědomí. Tajwan má nejen u nás celou řadu filiálek. Čína, po celém světě. A kde kdo má v kde čem nejméně komponenty i z obou těchto zemí. Nakonec, nejen i z ,,naší" škodovky se vyváží i do Číny. Po celém světě jsou lecjaké režimy, s kterými se nemůžeme ztotožnit, a to z mnoha důvodů, ale ani je nelze, a opět z mnoha důvodů, ignorovat. A nečiní tak mnoho států po celém světě. O EU, ač není státem, avšak má též, a to až zákonitě, též ,,své" velmocenské ambice, ani nemluvě. ,,Horizont", tedy u nás pro mnohé, od ,,hrad. dvorečku ke svému hnoječku" je spíše jen k smíchu. Obsah článku se ovšem zabývá toliko ,,naším hradním dvorečkem" a opírá se o jeden z mnoha výroků M.Z. A to je také více než úsměvné. Už chybí jen kalašnikov a novinářsk. žumpa;-D

2 0
možnosti

Nedávno jsem byl v Praze, je to tam samý číňan. Tak si ty symfoniky poslechnou tady. Co tedy nevím, odkud ti číňani jsou.

1 0
možnosti
Foto

;-) Dovolím si doporučit blog pana Klara a ,,trošku" jej i pochopit. V podstatě v něm popisuje i uvažování a z toho pak plynoucí i ,,sebeprezentaci" lidí. Platí to jak obecně, tak v podstatě i pro tento blgovědisk. virtuál. svět. A i tento článek je též toho přinejmenším, ač jen malým, ,,vzorkem";-)

1 1
možnosti
Foto

Doporučuji popít jak vrrr čmelák.

2 0
možnosti

Dlouhé vedení nevadí, mnohem důležitější je ta vaše správná politická angažovanost:-)

5 2
možnosti

A jak poznat tu správnou? Korouhvičky to mají již dávno zmáklé.

2 0
možnosti

A co zapřemýšlet o tom, že v prohlášení pana prezidenta byla velkou měrou použita ironie. Kterou samozřejmě mnoho lidí nepochopilo a tento výrok jako spoustu jiných od pana prezidenta, si přizpůsobilo podle svého. Ach jo.

2 11
možnosti

Zapřemýšlel jsem. Usoudil jsem, že to, kteří ono prohlášení považují za ironii mají shodné - zvrhlé - myšlení.

8 0
možnosti

J26a94n 62R71á94ž

25. 8. 2019 9:24

Když slon vleze do porcelánu, je vždy kolem plno střepů. Jediná možnost, jak tomu zabránit, je slona do porcelánu nepouštět.

Poučení pro pana Hřiba : Než vyvěšovat na radnici Tibetskou vlajku a plkat o Taiwanu, raději se starat o pražské problémy.

Ono je ale jednodušší vyvěšovat duhové a Tibetské vlajky nebo plkat o Číně, než efektivně řídit Prahu. To se totiž musí umět!

6 0
možnosti

Vidíte - když jsem začal číst Vaši poznámku, mylně jsem se domníval, že je o prezidentovi.

3 0
možnosti

To, že se hlásíte k politice 2 Čín, na tom nic nenormálního není. Horší už je, že nereflektujete, že politiku jedné Číny respektují USA, západ, dalajláma, ..., i naše zahraniční politika.

6 1
možnosti

To je věčné budování třetí cesty pro českou republiku. Jednou to zkoušeli před rokem 1968, zkoušejí pořád. Jako že budeme kamarádi s každým. Naivita? Nemoudrost?

1 0
možnosti

L79u43k79a70s 81F97i21k65r

25. 8. 2019 8:09

Co cekat od rudych zlocincu, ze? A pro Zemana platí, ze byvaly komos je jako byvaly cernoch.

7 3
možnosti

Přesně. Co čekat od Vás než opět nějaký trapný výplod.

3 5
možnosti
  • Počet článků 4794
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal