Foto

Fakt je jeden. Nikdo z nás, ať stojíme kdekoliv a máme jakékoliv názory, si dost dobře neumíme představit, jak to všechno prožívají ti, kteří tam žijí. Tak třeba denně ve Sderotu mít cca 15 vteřin na to, kde se schovat při prvním zvuku sirény.

Po 7.10.2023 pak žít s pocitem, že selhala bezpečnost, která se považovala za 100%. Že se tam objevila skupina humanoidů s mnohokrát popsanou činností. A že to trvalo 3 dny, než byl odpraven poslední z nich, který se schovával na území jejich státu.

Jak dnes, Lubomíre, píšete na NP, tak třeba pocity těch, kteří byli vůči Arabům smířliví, aby posléze zjistili, že za svou pomoc byli v lepším případě zastřeleni. Že se ve vyrabovaných místech v kibucech, kde byla na stěnách krev a na zemi mrtví lidé, pohybovali "ti obyčejní obyvatelé pásma Gaza", aby si vybrali použitelný materiál.

Každému, kdo tak nějak burcuje proti činnosti armády IDF, bych nabídl představu rodiče, manžela atd., který našel svého milého, dítě kdesi v plastovém pytli.

Ne nejde o pomstu, i když by byla plně na místě. Jde o opatření, aby se to už nikdy nestalo. A pokud bych byl v jejich kůži, udělám všechno, absolutně všechno, aby tomu tak bylo. A to přes řeči intelektuálů, nabízející mír tam, kde z jedné strany byla šance zničena právě těmi "obyčejnými obyvateli" s výše popsanou činností.

"S kým chcete jednat, když se ten druhý snaží vás zabít?" ptá se správně Marek Vácha. Odpověď od těch, o nichž píše pan Cerman, jsem se nedočetl.

RC

Jen bych doplnil, že strana Likud je standardní pravicově-centristická strana, volená převážně liberálně smýšlejícími voliči, nikoliv konzervativci. Další, tentokrát Vládní Strana B.Gance je defakto druhý Likud. Je nasnadě, že Bibi má ideologicky nejblíže k B.Gancovi, nikoliv B.Smotričovi či dokonce I.B.Gvirovi a ostatním. Dokonce i Ješ Atid(Budoucnost Existuje) J.Lapida je Bibimu ideologicky blízko, ale dlouholetá osobní averze těchto dvou předsedů stran znemožňuje přiblížit tyto strany k sobě.

Navíc J.Lapid platí politickou cenu za to, že nakonec nevstoupil do vlády národní jednoty. Gancova strana může mít podle nejnovějších průzkumu 41 mandátu, ale Lapidova strana nějakých 12.

Foto

Jakmile někdo používá takovýto slovník, tak ho to jen nezvěrohodňuje. Autoři toho pamfletu tak jen potvrdili, co jsou zač.

  • Počet článků 4810
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal