Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Myslím, že komentovat výlevy autorů na tom fórařském webovém politickém dnu je naprostou ztrátou času.

1 0
možnosti
Foto

Pitomou větu vyslovenou ani párem volů nedostanete zpátky (do hústby).

2 0
možnosti
ZZ

Neměl se omlouvat a měl na svých slovech trvat, bez jakékoliv další diskuze !

0 0
možnosti
MV

Velmi mě to připomíná sedmdesátá léta a normalizaci , ale za to se předci v 89 nebojovalo , nebo ano?

1 1
možnosti
Foto

Bývalý moderní pětibojař David Svoboda byl potrestán za své výroky o válce na Ukrajině a o návratu ruských a běloruských do mezinárodních soutěží. Skončil v čele Komise sportovců Českého olympijského výboru a dostal důtku od ředitele Dukly Bence.

Vzhledem k tomu, že se jedná o vojáka z povolání, považuji to za přiměřené.

0 1
možnosti
ZZ

Nemáte pravdu !

U vojáků Sdružovací právo § 2b jasně hovoří co mohou a nemohou.

Zároveň je tam výslovně napsáno, že :

V zaměstnání (§ 11 odst. 3) nesmějí vojáci v činné službě provádět politickou agitaci; nadřízení nesmějí ovlivňovat vojáky v činné službě svými politickými názory a bránit jim ve vyjadřování politického přesvědčení.

Takže ředitel Dukly i Černochová - výrazně překročily zákon !

:-P:-P:-P

0 0
možnosti
Foto

Právě protože existuje možnost trestně stíhat někoho, kdo jiné lidi diskriminuje, nebo ostrakizuje, snaží se stát, absenci ochrany morálky zdola, nahradit podivnými zákony umožňující trestat lidi za jejich verbální projevy. Zákon musí vždy chránit přirozená práva jednotlivců, aby výsledek soudních výroků koreloval ke spravedlnosti. Bohužel stát nemá právo, ale jen legislativu, která přirozená práva jednotlivců v mnoha případech porušuje a lidé se pak těžce orientují v tom, co je správné a co již není.

0 0
možnosti
Foto

Bohužel, Svobodův případ je klasickým příkladem toho, jak se média i stát propadají do... A "hlídači demokracie" hledají neustále nové oběti a jak na nich přiživit svoji vlastní postradatelnou "nepostradatelnost".

A když někdo neuhlídá své myšlenky, názory a pocity a kdo nevychytá "náladu ve společnosti" a NEzamění upřímnost za trendy - jako pan Svoboda - stane se neomylně mršinou vhodnou pro předhození supům.

Na zrůdnosti toho, co v současnosti předvádí ruská vládnoucí garnitura, to nic nemění.

2 1
možnosti
MM

N roku 89 neprobíhala válka v Evropě, která se nás dnes bezprostředně týká.

Bagatelizovat a relativizovat zločinnou roli agresora, je v této situaci nemravné a to bez ohledu na "názory".

Vy tento rozdíl nevidíte?

4 0
možnosti
Foto

PRO P. MUDRU---Nemravné to jistě je, ale to neznamená, že když se někdo nemoudře vyjádří, že je navždy zavržen a že nepřijmeme jeho prosbu o odpuštění. Ptám se tedy: když pro Svobodu ne odpuštění, tak co? Degradovat? O jednu hodnost nebo rovnou na vojína? Vyhodit z armády? Vyhodit z ČOV? Odebrat mu medaili z OH? Vymazat jeho úspěchy ze sportovních análů? Zavřít s Čermákem na pět a půl roku do stejné cely? Co s ním?

2 0
možnosti

Pouštíte se na tenký led, když se začínáte ohánět svobodou slova a srovnávat to s dobou minulou. Spousta těch, kteří útočí na naši pomoc Ukrajině a různými způsoby relativizují, či dokonce zpochybňují vinu Ruska, se obhajují tím, že je to jen jejich názor, na který mají právo. Takový názor se ovšem v situaci, kdy je Rusko náš politický i vojenský n e p ř í t e l (což samo potvrdilo, když ČR zařadilo na listinu svých nepřátel hned za USA), rovná kolaboraci. Je to v podstatě podobná situace, jako když za protektorátu někteří Češi sympatizovali s nacisty - tam byste jistě nebyl tak tolerantní. Jinak ten Svoboda asi nebude žádný "ajnštajn" protože v dalším rozhovoru na Seznamu, kde se měl vyjádřit ke svým výrokům v TV, odpověděl na dotaz reportérky:

"Takže je Rusko agresor, který páchá na Ukrajině, na území svobodného státu, válečné zločiny?"

takto:

"No, tak já na tohle názor mít vlastně nemůžu, já jako nemám žádný informace. Mluvilo se o rezoluci OSN. No, tak ta je všeobecně přijímána, ale..." :-/

6 2
možnosti
Foto

P79e80t12r 24H10a26n53n67i10g

31. 3. 2023 10:49

Pane Stejskale, naprosto vynikající článek!!!!!!! Já stále ve svých článcích upozorňuji na veliké nebezpečí. Bohužel nemáme 1. dodatek Ústavy, tak jako v USA, přes který nejede vlak (přifařená listina zákl. práv člověka k naší Ústavě, nemá takovou sílu, jako výše zmíněné. Nemáme porotní systém, který zamezí libovůli , nebo společenskou objednávku, jednotlivých samosoudců. Mimochodem, jsme většinou politicky na opačné straně barikády (i když nevím jak se stavíte k nynějším situaci kolem protestů v Izraeli, mě se zdá, že to je pokus i barevnou revoluci a jsem spíš na straně Bibiho). Ale demokracii musíme chránit všichni. Jinak nás to semele. Napsal jsem o tom článek kousek od toho Vašeho. Cestou k Orwellovu 1984. Proto jsem si přečetl i ten Vás, protože se často do blogů nedívám.

6 1
možnosti
Foto

PRO P. HANNIGA---Byla to shoda okolností, že naše články na podobné téma byly publikovány časově "u sebe".---Pokud jde o současné dění v Izraeli, také o tom občas píšu na blogu (i když méně, než by si téma zasloužilo, ale "zájem" zdejšího čtenářstva mě trochu brzdí); zde tedy jen krátce: souhlasím s tím, že justiční reforma je potřebná, ovšem vyžaduje jednak celonárodní debatu a v některých bodech i parametrickou změnu, aby nehrozila nekontrolovatelná (nad)vláda většiny - například přehlasování Nejvyššího soudu (který funguje i jako soud ústavní) pouhou většinou 61 ze 120 by způsobilo, že by proti vůli většiny, pakliže by obsahovala "protiústavní prvky", nebylo obrany. Je to ale celé složitější a rozhodně to nelze vměstnat do jednoho diskusního příspěvku.---Váš článek jsem četl, Vašemu postoji rozumím. S tím, co píšete o prvním dodatku souhlasím.---Děkuji za Váš zájem.

0 0
možnosti
MS

Souhlasím, že různý metr je podivný.

Po zkušenostech s Hitlerem, jehož vizím se skoro všichni smáli, dokud je nezačal do puntíku vyplňovat, jsou v Evropě i verbální trestné činy. Do §400 Genocidium Trestního zákoníku patří i podněcování. Činy Ruska na Ukrajině skutkovou podstatu genocidia splňují. Podle §404 je trestné veřejné projevování sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka. Podle §405 je trestné veřejné popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia (6 měsíců až 3 léta). Podrobněji viz

http://zakony.centrum.cz/trestni-zakonik/cast-2-hlava-13-dil-2?full=1

Se svobodou je nedílně spjata odpovědnost. Uvedené paragrafy by šlo i zneužít a záleží na moudrosti orgánů v trestním řízení, co nechají být a kde dospějí k trestu.

0 0
možnosti
Foto

PRO P. SEDMÍKA---Děkuji za výčet paragrafů, které samozřejmě dobře znám. Ve světle toho, že v naší společnosti nejenže může existovat, ale do nedávna mohla působit v parlamentu demokratického státu strana, která je přímým politickým dědicem partaje prokazatelně praktikující politiku potlačování práv a svobod člověka, se musím jen trpce pousmát nad existencí dvojího metru doslova zabetonovaného v našem systému.---Pokud jde o "moudrost orgánů činných v trestním řízení", pak na případu "Lang vs Čermák" jsme si jí užili měrou vrchovatou.-- Letos v únoru jsme se zase od moudré justice dozvěděli, že když matka novorozeně zaživa pohřbila v květináči a dítě se udusilo, byla to vražda, ale provedená nikoli trýznivým způsobem, a proto jí byl snížen trest (kauza z Neratovic). Pokračovat snad netřeba.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS