Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Naco máme presidenta, když neřeší a jako průměrný úředník horký brambor posune na jiný stůl??

Jen nechápu, kde jste vzal paralelu se Šalamounem Ten naopak nikdy neřekl ať rozhodnutí za něj udělá někdo jiný, nebo že Bůh ať si rozhodne sám...

2 3
možnosti

Je kolem toho zbytečné moc humbuku. Prezident Pavel důchodovou novelu podepsal a tímto končí. Tedy, poslední slovo bude mít Ústavní soud. Daleko hůř ohýbal Ústavu Zeman, který odmítal jmenovat profesory, soudce, atd.

3 4
možnosti

Inu psi štěkaji, ale karavana jede dál. ;-D Prezident Pavel asi věděl co dělá. Ale, také prohlásil, že by vláda měla řešit i zvyšování platů politiků a soudců.

1 4
možnosti

To chce panáka - poprvé v životě s vámi souhlasím. Ano "President Pavel asi vědel co dělá" a doplním - dělá přesně to co umí...

0 0
možnosti
Foto

Obstal. Zakon prosel v klidu. Pavel se sesel s predsedou US a vladne klid a rad. Ze uspora na duchodech dela jen zlomek vydaju na zelenou politiku, pujcky z EU, emisni povolenky, platbu za vakciny, valorizace platu politiku a soudcu, platby CEZu a obchodnikum, neustale zvysovani statnich uredniku, nakup stihacek...atp.atd? Byla to nejjednodussi a jedina uspora vydaju...

6 3
možnosti
Foto

Petr Pavel při svojí první velké zkoušce potvrdil, že je naprostým a nesvéprávným lokajem Fialovy vlády.

Rozhodující jsou fakta a ne řeči.

Inu, bývalý kariérní komunista se nezapře.

To už si musím daleko více vážit například Miloše Jakeše.

5 12
možnosti
Foto

Největší problém s komunistickou minulostí Petra Pavla mají ti, co s komunisty dříve měli něco společného.

4 1
možnosti

Prezident prohlásí, že stav legislativní nouze byl použit sporným způsobem a přesto podepíše. To se může stát fakt jen u nás. Neobstál.

6 5
možnosti
Foto

Ano, neobstál. Silná osobnost, kterou by měl každý prezident být, nemůže toto říci, a přitom podepsat.

6 4
možnosti

Moc nechápu co je hodno obdivu na nerozhodném chování. Prezident je pozice na které je třeba činit rozhodnutí. Jeho souhlasím, ale je nedobrý. Protože značí, že jeho tým není složen z kvalitních odborníků co by mohl poradit jestli je schválení toho zákona košer. Takhle tam můžu sedět já, kterej tomu vůbec nerozumí a podepsat všechno a říct pro jistotu to nechám přezkoumat soudem. A osobně na tom rozhodnutí a nasledném čekání na verdikt Ústavního soudu vidím, že tím mohl zadělat na obrovský problém. Protože když soud nerozhodne rychle což se klidně může stát a výsledek můžeme znát klidně až za rok. Tak v případě, že to vláda schválila špatně najednou bude v rozpočtu díra několikanásobně větší. Protože se bude doplácet dlužná částka a hlavně naskočí další valorizace podle stejného vzorce. Inflace do konce roku 100% překročí znovu podmínku pro přidávání. A když si tohle uvědomí opozice tak v tom Prezidenta může nechat pěkně vykoupat. Protože nechá podání žaloby na něm a tím pádem případný problém s dírou v rozpočtu bude mimo ni.

2 1
možnosti
Foto

Pavel nemuze podat zalobu proti zakonu, ktery sam podepsal. To udela jiste opozice. Pavel musel predpokladat, po schuzce s Rychteckym, ze zakon projde. Jinak by nahral opozici proti sobe.

Je to spis jen hra pro lidi.

4 0
možnosti

Obstál tím, že se drží striktně Ústavy. Opozice a dezoláti se snažili okolí namluvit, že prezident, senát... jsou strážci ústavnosti. Ne, ústavnost hlídá jen a pouze ústavní soud. Demolice Ústavy za vlády Babiše a Zemana zanechala po sobě velkou část davu ústavně- právně nevzdělaného.

Karma R^

8 3
možnosti
Foto

Petr Pavel podepsal nedodržení Ústavy, kterou opakovaně porušila Fialova vláda.

Jen připomínám, že první porušení Ústavy naší země bylo, když Fialova vláda zavedla cenzuru a tresty za jiné názory než má jeho propaganda.

Jak Petr Fiala, tak Petr Pavel si zaslouží naprosté opovržení občanů naší země.

3 4
možnosti

Chytře se z toho vyvlík, že problém přehodil na ústavní soud. Ústava není tak podrobná aby naznačovala, jak se mají důchody valorizovat, rozhodnutí soudu bude nejspíš záviset na tom, kolik zbývá do důchodu soudci.

5 3
možnosti

Dost hloupý názor. Asi nevíte, o čem je Ústava a o čem bude případně rozhodovat Ústavní soud.

3 1
možnosti
Foto

Obstál a zvládl to s přehledem. To ovšem ti, kteří ho nevolili nebudou chtít vidět.:-)

9 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS