Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Dík za zajímavé téma!

Stejnou cestou, kterou prošla astronomie od astrologie a chemie od alchymie, bude muset projít i teologie. Bude muset oddělit věci jisté, opakovatelné, od věcí pochybných. Ale to už se dávno děje! Čeká nás hluboká proměna teologického myšlení a nikdo z nás nedokáže předpovědět budoucnost!

Dnešní doba se podobá náboženské době před dvěma tisíci léty. Kdyby dnes Ježíš přišel mezi nás, byl by stejně kritický k vykladačům Bible jako tenkrát.

Dnešní doba staví na slovech svatého Jana "Bůh je Láska!" A Boží Láska je nade vším! I nad Zákonem. I nad homosexualitou, kterou musíme vnímat jako dar Boží! Manželství je pouze pro svazek muže a ženy. Ale proč bychom nemohli požehnat svazku dvou homosexuálů?

A položili jste si otázku, proč ipsace a homosexualita byly v židovském národě hříchem? V době, kdy lidé žili v rodinných klanech, bylo škoda každého semene vylitého mimo ženské lůno. Rodinné klany potřebovaly dostatek bojovníků! Tak si dnes vysvětluji tato stará, dávná přikázání.

V dnešní době se bouříme proti autoritám. Proto se bouříme i proti výrokům papeže. Ale zrovna současný papež P.P.František řeší vše přes Boží Lásku. Homosexualitu, kněžský celibát, znovu provdané manžele... Bohužel, příkop mezi pyšnými katolíky a P.P.Františkem není zasypán Boží Láskou!

:-)

0 1
možnosti

Je tomu už 84 let když přes hranice zmrzačeného státu Československo, ponechanému spojeneckými státy Francií a Anglií svému osudu, vstoupili němečtí vojáci s požehnáním církve svaté "ve vzduchu, na souši i na moři" a s nápisy Gott mit uns na přezkách a opascích. Tak co se divíte.

1 1
možnosti
Foto

A během třicetileté války, ve které bojovali katolíci s protestanty, zemřela na následky války (a také moru) více než polovina obyvatel českých zemí. Náboženství a extrémní politické směry jsou nejhorší metla lidstva. Mají na svědomí nejvíce lidských životů.

Mimochodem, vlastizrádce Komenský maloval Švédům mapy, aby mohli snadněji dobývat a ničit města v Českých zemích. Až koncem války Komenský začal mluvit o míru, když viděl, že České země se pod vliv protestantů nedostanou.

Mimochodem, polovina důstojníků ve Švédské armádě byli Češi a Moravané.

Jo a někteří katolíci věří, že když Švédové nějaké město nedobyli, tak je to díky panně Marii a stavěli Mariánské sloupy.

0 0
možnosti
Foto

Po dlouhé době jsem si přečetl zase Váš blog a divím se. Citoval jste Seznam Zprávy:

"„Bůh nežehná hříchům,“ zní z Vatikánu k homosexuálním párům"

Neexistující Bůh přece nemůže žehnat ničemu.

0 1
možnosti
Foto

Neexistující jistě ne, existující ano.

3 0
možnosti
Foto

Vás na blogosféře znectili, dehonestovali, uvalili na Vás restrikce? Tomu nevěřím :))

0 0
možnosti
Foto

PRO P. BOHÁČKA---Věřit nemusíte, ale zde jsou fakta. 1) Znectili (jako synonymum k dehonestovali)...doporučuji seznámit se s diskusními příspěvky na BS pod mými články na dané téma. 2) Uvalili restrikce ... a) administrátorka blogu mě 17. 2. 2023 požádala, abych smazal svůj článek „Test ve věrnosti, porozumění a lásce“ z 16. února 2023, což jsem učinil. (Stejný článek je i zde na blogu iDNES.); b) Téhož dne mi administrátorka zakázala psát na BS články s LGBTQ+ tématikou. (Důkazy k "a" i "b" mám v soukromém emailu.)

2 0
možnosti
Foto

O blogosfere je znamo, ze nepripousti jakekoliv odlisne nazory a jakykoliv blogeri nebo prispevky mimo jejich uzke a zcela jednoznacne postoje nejsou tolerovany.

Jako ve spolecnosti dnes: jednou dvakrat to vyhovuje..... a pak?

1 0
možnosti

Je známo .... :-P Blogosféra nefandí homofobii, a autor je její zářnou ukázkou. Myslíte, že by třeba Romea nechávala na svém blogu prostor rasistům? :-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 4799
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 839x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal