Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J66i98ř64í 41B86r83e46i

19. 1. 2023 8:07

Pan Stejskal, jak je mezi ha-Nocrím (křesťany) zvykem, vidí třísku v oku svých katolických bratrů, ale trám ve svém vlastním oku nevidí. Přitom se hlásí k náboženské skupině, která, stejně jako jeho katoličtí bratři, vyznává rouhačskou nauku o tom, že Jehóšua ha-Nocrí (Ježíš) je Bůh. Bible takové rouhání jednoznačně odmítá. Farizeus Šáúl (apoštol Pavel) o ha-Nocrím prvního století napsal jasně: „my máme jediného Boha, Otce“ (Český studijní překlad). Jediného Boha, Otce, Nikoli jediného Boha, Otce, Syna i Ducha svatého. Na rozdíl od pana Stejskala a mnoha dalších, kteří mají plná ústa Boha Bible, vyznával a dělal to, co Bůh Bible od svého lidu očekává: „Vy jste mými svědky. Cožpak je Bůh kromě mne? Není jiná skála, o žádné nevím.“ (Ješajáhú 44:8 Český studijní překlad)

0 0
možnosti

Dávám sem dva biblické citáty z Matoušova evangelia, které dokazují, že Ježíš Kristus ustanovil svatého Petra papežem a apoštoly biskupy a dal jim velkou moc. Nelze si vybírat z Bible jen to, co se mi hodí. Tyto biblické výroky jsou jasné.

"Ježíš mu na to řekl: „Blahoslavený jsi, Šimone, synu Jonášův, protože ti to nezjevilo tělo a krev, ale můj nebeský Otec. A já ti říkám: Ty jsi Petr – Skála – a na té skále zbuduji svou církev a pekelné mocnosti ji nepřemohou. Tobě dám klíče od nebeského království: co svážeš na zemi, bude svázáno na nebi, a co rozvážeš na zemi, bude rozvázáno na nebi.“

"Amen, říkám vám, že cokoli svážete na zemi, bude svázáno v nebi, a cokoli rozvážete na zemi, bude rozvázáno v nebi"

1 0
možnosti
Foto

Milý Jene, učení, že Ježíšova slova obsažená v 16. kapitole Matoušova evangelia lze interpretovat jako ustavení papežství a že Petr byl prvním papežem patří k jednomu z nejtragičtějších a nejfatálnějších omylů katolické církve. Z poselství celého Nového Zákona nelze na základě zmíněných Ježíšových slov nic takového jako primát římského biskupa, teprve od 4. století (!) nazývaného papežem, dovodit; je to falešný a nebezpečný výklad.

0 0
možnosti

Neuctievame sošku, ale toho, koho

zobrazuje!

Je dôležité si znovu uvedomiť, že nejde o klaňanie sa soške a vzývaní sošky, ale

o klaňanie Ježišovi a uctievanie Ježiša – teda toho, koho soška spodobňuje. Soška je iba prostriedkom. Úcta k Pražskému Jezuliatku je duchovné predlženie Vianoc.

Modlitba pápeža Benedikta XVI. pri soške Pražského Jezuliatka, ktorú predniesol pri svojej návšteve v kostole Panny Márie Víťaznej dňa 26. septembra 2009:

"Pane Ježišu, máme ťa pred očami ako dieťa a veríme, že si Boží Syn, ktorý sa stal človekom skrze Ducha Svätého v lone Panny Márie. Podobne ako v Betleheme aj my, spolu s Máriou a Jozefom, anjelmi a pastiermi, klaniame sa ti a vyznávame, že si náš jediný Spasiteľ.

Stal si sa chudobným, aby sme my zbohatli z tvojej chudoby: daj, nech nikdy nezabúdame na chudobných a na tých, ktorí trpia. Ochraňuj naše rodiny, žehnaj všetky deti celého sveta a daj,nech nám vždy vládne láska, ktorú si priniesol, aby robila náš život šťastnejším.

Ježišu, dopraj všetkým ľuďom, aby porozumeli posolstvu Božieho narodenia, aby pochopili, že si prišiel darovať celej ľudskej rodine svetlo, radosť a pokoj.

Lebo ty si Boh a žiješ a kraľuješ s Bohom Otcom v jednote s Duchom Svätým po všetky veky vekov.

Amen."

1 0
možnosti
Foto

A neučiníš sobě podobenství, aby ses jemu klaněl. ;-(

0 0
možnosti

J15a75n 69M53a26r16e83k

18. 1. 2023 1:11

Tady v Kanadě jsem se setkal s jedním katolíkem, Filipíncem, který byl tak silně katolicky pověrčivý, že mi tvrdil, že byl svědkem zázračného udravení těžce nemocného muže...který se dotkl napodobeniny pražského jezulátka. To samé vidíme, jak se davy valí k soše panny Marie, která se začala hýbat. Vzpomínám na dobu Šedesátých a sedmdesátých let, kdy zde v Americe a Kanadě bujelo charizmatické hnutí. Chytlo se i katolíků...těm se zjevovala panna Marie, letničním Pán Ježíš. Bylo to tehdy dost trapné. Nakonec se z mnoha těch charizmatiků stali ateisti.

Tehdy tu bylo t.zv. Torontské požehnání, Pensacola požehnání (dle města Pensacola na Floridě) S vaším svolením vám pošlu soukromý e-mail na toto téma.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS