Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Lubomíre Stejskale. tak konecne Izrael bude mit silnou vladu. I tak je to koalice tri stran a v mem pojeti, to je vzdy moznost dalsi volby.

Neskutecny system vedeni statu a ceste se k nemu dostat. U naroda vysoce inteligentniho a snad nejhorsi mozny system na svete. I ta historie nenaucila tento narod neco lepsiho.Kritika od technologa, ktery svuj zivot zasvetil praci najit ten nejlepsi zpusob, jak vec uskutecnit. Kdyz jsem nasel cestu, hned druhy den jsem studoval, zdaneni neco na vylepseni.

Jenom jednu legracni pripominku na zaver. Existuje stat s relativne dlouhou historii, ktery ma system vedeni statu a cestu k vyplneni nutnymi osobami, velmi jednoduchou. System zaveden v roce 1600 a pracuje jeste dnes. Nevelky, ale uzasny stat a je v Evrope. Jmeno? San Marino.

Pane Lubomíre Stejskale. Doporucuji tento stat navstivit. Dostanete i brozurku a ta vam rekne vse o organizaci tohoto uzemi. Velmi poucne.

0 0
možnosti

Aneb korupčník ministerským předsedou až do smrti.

0 0
možnosti

J97a59n 93R25á78ž

4. 11. 2022 18:21

Občané Izraele volili Benjamina Netanjahua i Smotriče a Ben Gvirase s vědomím jejich názorů a volili je právě pro tyto jejich názory. A je teď na Netanjahuovi jak zejména ty dva jmenované ukočíruje, aby vláda byla stabilní a vydržela déle, než ty předcházející.

PS. I když tak zvaní liberální demokraté jsou z výsledku těchto voleb na větvi, nikomu jinému než Izraelcům do toho jak dopadly nic není.

0 0
možnosti

I.Ben Gvir jsou úplně jiného ražení.

Tito jsou na Bibiho příliš zásadoví a Bibi je pravicový avšak tvrdý pragmatik.

Už kolikrát předtím dal Bibi ve svých předchozích vládách přednost jinými, naposledy B.Gancovi, přestože měl možnost sestavit vlády právě s těmito dvěma.

Také je zajímavé, že Bibi se NIKDY nenechal vyfotit s nimi společně, přestože neustále všichni tři zdůrazňovali, že jsou přirozenou společnou volbou pro pravici.

Ovšem pravice z Bibiho pohledu a pohledu Smotric - Ben Gvir jsou naprosto diametrálně odlišné věci.

Pokud se Bibimu podaří tyto dva ukočírovat, FAKT klobouk dolů.

Co je však už jasné z výsledků voleb, tentokrát Bibi je nebude moci ignorovat či jak říkal Ben Gvir, "vrazit nůž do zad".

Ale hlavní je stabilní vláda.

Bibi narychlo sestaví vládu i s B.Smotricem a I.Ben Gvirem, ale ač jak jsem pravicově smýšlející, tak nevěřím, že tato vláda vydrží celé 4 roky neboť jak jsem napsal, Bibi je pravicoví, ale tvrdý pragmatik a tím i zůstane. To však nejde dohromady s těmito dvěma mnohem pravicovějšími lídry stran Národně-náboženské strany, kteří mají mnohem větší cíle a nechtějí být "standardními politiky" na pravici.

0 0
možnosti
Foto

Tradiční poděkování za užitečný doplňující příspěvek.

0 0
možnosti

Neuspěli zrádci, přeběhlíci a nevěříci.

0 0
možnosti
Foto

Jak kteří, Karle. Namátkou: Uspěl Čikli, uspěla Silmanová. Šakedovou jako zrádkyni nevnímám. Hlavně ale: neuspěla (slabé slovo) levice. Pravda je, že věřící byli úspěšní.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS