Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FD

Příroda nemá ráda vakuum.Nechcete křesťanství,bude te mít muslimy!

1 0
možnosti
JF

Možná jste si jen nevšiml že nezijeme v křesťanském kalifítu ale společnosti etnicky i nabožensky rozruzněné jako Ein Kessel Buntes - není to buď a nebo ale to i to ... nevím co by jste říkal kdyby jste byl ministr kultury Spojeného nebeského království Západního Německa a NDR, kdyby tam kdesi na muslimské klubovně bylo napsáno

V nikom jiném není tolik spásy; není pod nebem jiného než jeho jména, zjeveného lidem, jímž bychom mohli být spaseni než Aláha, proto se před ním skloní každé koleno - na nebi, na zemi a klidně i pod zemí.

Zdroj: https://lubomirstejskal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=793886

0 0
možnosti
JF

No tedy aspoň dle onoho Ein Kessel Buntes se zdá, že pokud nejsem snad už rovnou novým mesiašem (jak jinak než falešným, když to není dle písma natož podle toho našeho), tak minimálně skutečným prorokem, aspoň co se tedy týče mého matného vidění dalšího pokračování zdejšího oblíbeného televariété s bloudivšího starozákonního mudrce mezi novozákonními rychlokvaškami. Nedej snad Jehova, abych při své svaté zanícenosti pro věc dle správně vylosovaného ustanovení písma jako králíka z klobouku (jako třeba pruský profesionální vojevůdce šířící Ježíše (a vliv) mečem ve východním Prusku jako třeba Turci Aláha (a vliv) na Balkáně) jako je také v každém správném iluzionostickém představení ve správném televariété pak toto nenapsal na nějaký izraelský blog místo na český nebo třeba i na východoněmecký. To by zřejmě zeď nářků už nevydržela a byla rozbita izraelskými hlavami snad už opravdu a skutečně dočista na prach a ne jen jako :-)

0 0
možnosti
MB

Podle mě nemusí být za diskusemi o onom nápisu přímo stud za křesťanství, ale rozpaky z konkrétní minulosti. Jestliže je budova sídlem různých etnografických výstav a instalací, pak můžou verše vzhledem k německé koloniální minulosti (genocida v Namibii atd.) vzbuzovat u někoho celkem oprávněně i urážlivý pocit. Nakonec v Praze na Karlově mostě bylo sousoší Kalvárie také doplněno vysvětlujícími tabulkami, protože se někteří židovští návštěvníci cítili dotčeni hebrejským nápisem. Takže pokud by šlo o vymazání nápisu, tak je to špatně, jestliže by bylo cílem podat nějaké vysvětlení, pak je to docela pochopitelné.

1 0
možnosti
JK

J10a55n 60K52a19r49a71s84e27k

3. 11. 2022 20:49

to je fakt sila. Jak autor blogu tak puvodni autorka Kesnerova skutecne nepochopili o co jde a nejsou skutecne ani schopni si o tom neco na netu najit.

A i vetsina ostatnich diskutujicich prevzala napsane jako fakta a v komentarich se vyzivaji v kritice jakychsi 'progresivistu', kteri jsou jeste horsi nez komuniste, kteri pri vsi zrudnosti alespon nepripisovali biblicke texty na cirkevnich budovach - ze ano pane Marek

Jak pise pan Korejs dole, zadne prepisovani se nekona. Humboldt forum k tomu vysvetluje:

"Již v příštích měsících bude na střešní terase Humboldtova fóra umístěna informační tabule s historickým zařazením biblických citátů a křížem v kopuli. Cílem obou akcí není kritika křesťanství obecně, ale zviditelnění záměrné instrumentalizace biblických textů a křesťanských symbolů na politické úrovni."

1 0
možnosti
JK

Prošel jsem asi 12 webových stránek v němčině, které se tématu věnují a nikde jsem nenarazil na přání ten nápis odstranit. Mluví se tam převážně o časově omezené světelné projekci v nočních hodinách, kdy zmiňovaný text není vůbec vidět. Přičemž jde pouze o prvotní návrh, není ani představa, co by bylo obsahem případné projekce být.

1 0
možnosti
JK

...a jestli k nějaké světelné projekci dojde.

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

1 0
možnosti
KL

K Vašemu poděkování se připojuji...

2 0
možnosti
JM

J54a56n 58M19a91r73e50k

3. 11. 2022 15:50

Pane Stejskale, mně to moc nepřekvapuje. Křestanství na rozdíl od jiných náboženství je jediné, které zdůraznuje morálku a tak musí pryč. Vidím to i na iDnes, kdy všechny články jsou obklopeny polonahými ženštinami, jejichž úbory by se daly ušít z látky zvící třicetihalířové známky. A aby si jich čtenář všimnul, ty obrázky se všelijak chvějí, zvětšují a zmenšují, aby, nedej Marx je někdo snad nepřehlédnul.To je ten 'pokrok', který nás osvobodil od středověku a tmářství. Na to jednou dojedeme.

4 3
možnosti
PD

P98e92t64r 95D62r67a27p20a88l

3. 11. 2022 17:06

Křesťanství a morálka, vy ste tedy srandista.

0 1
možnosti
ES

Děkuji, zajímalo mne, jaké to jsou. VR^:-)

0 0
možnosti
Foto

Považoval jsem to za velice důležité, proto jsem reagoval článkem. Děkuji.

2 0
možnosti
  • Počet článků 4800
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 839x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal