Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vladimir Putin: "Člen KGB zůstane členem KGB navždy."

(Citováno v TV seriálu Operace Kondor)

Karma! R^

0 0
možnosti

Karma.

V Rusku platí jediná filozofie. Lhaní, lhaní , lhaní a chlast.

To platilo za feudalizmu, socializmu a platí to i dnes.

Potvrzují to díla jejich klasiků , dnešní šéfové jsou mistři ve lhaní.

PRAVDA bylo jen prázdné, nic neříkající slovo v názvu tamních novin.

4 0
možnosti
Foto

Radio Jerevan:

Kakoj razděl měždu gazétami PRÁVDA i IZVJESTIJA?

Nikakovo razděla nět, tak kak v Právdě nět izvěstij i v Izvěstijach nět právdy.

:-)

0 0
možnosti

K70a46r70e43l 34O19r29l60í48k

1. 10. 2022 18:13

Vidím, Lubomíre, že odpor k Putinovi a k Rusku se Vám DOSTÁVÁ POD KŮŽI. Přesto připojím něco k diskusi.

Možnou americkou sabotáž lze komentovat velmi slušně. Jediný zisk z toho mají USA. Gazpromu by stačilo zavřít kohoutky, proč by ničil to, co pomáhal stavět? Strejda z bílého domku už od února požadoval zastavení projektu Nord Stream. Bývalý polský ministr zahraničí a nynější poslanec Evropského parlamentu Sikorski prohlásil: "Díky Ameriko!"

Jistě víte, že pravoslaví označuje Moskvu za "Třetí Řím". Putin nazval současné západní genderové šílenství, LGBT a rozbíjené rodiny (rodič 1 a rodič 2) "satanismem". Velice trefně!

S pozdravem válka je vůl, Váš čtenář.

0 8
možnosti
Foto

Milý Karle, pokud jste četl pozorně, tak v úvodu píšu, s čím jsem v Putinově řeči souhlasil. Je to ono "genderové šílenství". V této věci nejsem s prezidentem v nesouladu.---K Nord Streamu. Putin obvinil "Anglosasy", že provedli destrukci plynovodu, aniž by se obtěžoval předložit jeden jediný důkaz. S tím mám problém. Kromě toho: obávám se, že pohlížíte na Rusko příliš "racionálně" s použitím jistého druhy "logiky" (myšleno bez ironie), což považuji ve vztahu k politikovi, kterého charakterizuji nepřetržitý sled lží za poněkud nemoudré.---Nesouhlasím s populistickým heslem, že válka je vůl. Agresivní ano, obranná nikoli. Válka proti Hitlerovi nebyla vůl, izraelská Válka za nezávislost 1948/1949 nebyla vůl, nynější obranná válka Ukrajinců proti ruské agresi také není vůl. Atd.

4 0
možnosti
Foto

Téma Iljin jsem měl kdysi jako seminární práci na VŠ. Máte pravdu, vůbec jsem to jméno nepostřehl. V krátkosti jste to vystihl velice dobře. To, že Rusové tuhle propagandu baští není nic překvapivého. Byť dle zpravodajství následující řečník s kaskádou útoků proti Západu už byl přijat mnohem chladněji. Ten národ je prostě nemocný. Co mě ovšem takřka konsternuje je, kolik lidí tady nebo třeba na Slovensku je schopno tu propagandu baštit také. Lidí pro které jsou hlavní zlo USA a nejsou sto spatřit, že i přes některé nezpochybnitelné zočiny vlád této země, je mezi Washingtonem a Moskvou doslova propastný rozdíl. Velká karma za článek, určitě dal práci.

3 0
možnosti
Foto

Děkuji za ocenění, vážím si toho. Práci dá každý takovýto analytický článek - v tom smyslu, že si vezme hodně času, má-li se člověk dostat ke kořenům a předložit čtenářům nikoli dojmy, ale pojmy. Klidný sobotní večer.

3 0
možnosti
Foto

PRO J. KYŠKU (k diskusi níže)---Mám handicap: v myšlenkových pochodech K. Trčálka se nevyznám, je to pro mě "jiná planeta". Proto jsem odpověděl jak jsem odpověděl. Absolutně nedokážu odhadnout na koho, proč a jak zareaguje. Vzpomněl jsem si při té příležitosti na jednu zkušenost. Vyprávěl jsem mezi přáteli postřeh z Egypta. Šnorchloval jsem u korálů a všiml si, že po jednom menším chodí ruský turista naboso. Koráli jsou ostré jako žiletky a navíc v těsné blízkosti lovil kriticky jedovatý perutýn. Vyjádřil jsem svůj údiv, načež jeden z přítomných, který kdysi v Moskvě studoval, řekl: "Ruský člověk nezná překážek." Myslím, že s K. Trčálkem je to podobné. Můžeme být přesvědčeni, že z toho či onoho textu nelze udělat frašku, ale to je omyl - K. Trčálek nezná překážek. --- Vám díky za sympatie.

0 0
možnosti
Foto

Díky, Tome. Dáno i na BS.

0 0
možnosti

J73a33n 50P23a45v25l19í51k

1. 10. 2022 13:08

Povinná četba k tématu: T. Snyder - Cesta k nesvobodě.

1 0
možnosti
Foto

Nevím, jestli povinná, ale bezpochyby užitečná.

0 0
možnosti
Foto

Filozofa Ivana Iljina jsem znal jen okrajově, jen jako ideového fanatika. Takže díky za tento rozbor a celý článek.

2 0
možnosti

J88a64n 57K72y18š39k81a

1. 10. 2022 12:13

Sázím 10000 dolarů proti zlámané ruské kopějce, že tento váš článek, pane Stejskale, Karel Trčálek nenapadne. Vám karma a hluboká poklona.

4 0
možnosti
Foto

A i kdyby, co to změní na podstatě toho, o čem píšu. Vůbec nic. --- Vám poděkování.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS