Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Žijeme v konzumní spolenosti. Ta se vyznačuje tím, že nejvyšší hodnotou je konzum, tedy požitky, které si mohu dovolit. Dalším důležitým znakem je, že lidé se ve svém rozhodování řídí podle reklamy. Volby vyhrává ten, kdo dá miliony do reklamy. Miliony může dát do reklamy jen málo lidí. Člověk, který nebere úplatky, je nemá. Nemůže tedy vyhrát volby.

0 0
možnosti
ZZ

Praha byla prakticky neustále pod nadvládou ODS a jejich koaličních partnerů, takže měl ten váš kamarád celkem pravdu.

;-(

0 0
možnosti

Pane Stejskale, jaká sebevražda? Pleju len...

1 0
možnosti
JM

J17a83n 48M80a84r77e11k

22. 6. 2022 15:35

Láska k penězům je snad nejtarší fenomén v lidské společnosti. Prachy hýbají světem. Za peníze se dá koupit skoro vše. (kromě štěstí) Tady mne napadá jedno rčení, vlastně vtip: Jeden řekne: 'Za peníze si štěstí nekoupíš!!' a druhý odpoví: 'Jenomže mi umožní ho hledat v pohodlí!!'

A korupce? Snad stejně stará jako peníze samy. Trochu se zabývám antikou. Dějiny starověkého Říma, to byla řada nepřetržité korupce. Tímto se korupce nezastávám, ani ji neakceptuji...jenom jsem rád, že jsem chudý...

1 0
možnosti
Foto

Korupce je přece základní způsob, jak vůbec něco vyřešit. Již staří Římané..., Egypťané etc. Je to zcela normální tržní výměna peněz (nebo pod.) za příslušnou službu. Ani čistič bot Vám nezakouzlí kartáčem, nedáte-li požadovaný obnos. Víte, jaká námaha je bouchnout na lejstro razítko? A to byste chtěl jen tak, zadarmo?

Ošklivé je na tom jen to slovo korupce. Proč nepoužít něco méně nepěkného? Máme přece dost jiných slov: prémie, dividenda, provize, manipulační poplatek, dobropis, cílová odměna ... :-)

0 0
možnosti
JF

No otázka je jestli tu ještě něco funguje vlastně bez korupce a pak by šlo i o jistý vyšší vývojový stupeň tj. o systémovou korupci. Ale vyřešit by se to dalo možná i elegantně tím, že by jsme to mohli třeba nazývat jinak např. liberalismem. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Cituji: "Provázejí nás (korupční aféry) od obnovení demokracie jako nežádoucí průvodní jev tržní ekonomiky."

Korupční aféry nemají nic společného s tržní ekonomikou. Naopak jsou produktem snah o její pokřivení - ať už dotacemi či čímkoliv jiným.

4 1
možnosti
MB

S obsahem souhlas. Je to ovšem zajímavé, Zlaté tele je již tak staré. Přitom se má tak k světu! Zřejmě v geno výbavu člověka >Pohyb hrábí k sobě. Přitom dávno prokázáno - Štěstí a spokojenost s objemem peněz, ruku v ruce nejde! Druhy politických dresů ani podstatné nejsou - podstatná je příležitost. A tak se furt slibuje. Bude lépe, krást se nebude. Kupčíci opět v chrámu. I sranda. Poctivého zloděje, si budeme vážit. Např. kapsář, musí něco předvést. Dovednou produkci. Produkce mnohých? Zřejmě ráno, na dně mísy WC> Pravda, zase hovořili zašifrovanými mobily a dokonce ani nejsou svéprávní ... :-)

2 0
možnosti
ZK

Já si myslím, že tentokrát vyšetřování půjde rychle. Pan Gazdík určitě poskytne přístupové kódy z jeho kryptomobilu a policii se v odposleších místo tisíce nul a jedniček objeví o čem byla řeč. Pan Gazdík možná udělal chybu, ale je to slušnej člověk. Pan Polčák moc slyšet není, je to právník, znáte to, "všechno, co řeknete, může.......", ale panu Gazdíkovi věřím.

3 0
možnosti
JR

J37a22n 54R98á22ž

22. 6. 2022 12:30

Tentokrát souhlas

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

J87o42s91e95f 11B85á11r15t58a

22. 6. 2022 10:47

K Babišivi se trefně na NP vyjádřil pan Šejna: Babiš je stíhán za čin, který spáchal před vstupem do politiky. Kdyby nevstoupil do politiky, nikdy by ten jeho čin policie neřešila.

Politikové ze STAN jsou ale stíhaní za činy, které páchali díky politickým funkcím. Kdyby nevstoupili do politiky, nikdy by ty činy nemohli páchat .

A právě proto Babiš odstoupit nehodlá, protože jeho odstoupení nemá vliv na ten jeho bývalý čin. Politikové STAN by naproti tomu v politických funkcích mohli v těch činech pokračovat.

12 10
možnosti
Foto

Jenže když potom v politice byl, tak o tom lhal, mlžil a nechutně do toho zatahoval svoje děti.

11 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS