Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane autore, nebylo by rozumnější věnovat se něčemu jinému? ;-(

1 1
možnosti
Foto

Činím tak souběžně s tímto.

0 0
možnosti
JK

Je dobře, že pan Trčálek píše.

1 2
možnosti
Foto

Já Vám nevím, Lubomíre. Několik let patříte mezi úzkou skupinu autorů, které čtu s úctou. Zejména oceňuji Vaši erudici a schopnost jít do důležitých detailů. A vždy jsem měl dojem, že se svým zkušenostmi se dokážete nad leccos povznést a spoustu věcí umíte brát tak nějak lážo a - pokud jste ve velmi dobrém rozměru - někdy i plážo.

Proto mě udivuje, že máte potřebu brát parafráze či blasfemie ze strany Karla Trčálka (který je můj krajan, proto u mě má malou bezvýznamnou protekci) vážně až do krve a takhle se s ním slovně přetahovat; zejména když víte, že právě Karel Trčálek si rád vypůjčuje texty spousty dalších autorů a na jejich základě pak vytváří své groteskní příběhy.

Není to tak dávno, co se jeho způsob snažil napodobit jistý autor, známý jako pedagog z Uherského Hradiště. A pohořel, protože když se člověk bez smyslu pro humor snaží napodobovat člověka se smyslem pro humor, pravidelně dopadá neslavně.

Proto pokud si můžu dovolit Vám radit, zkuste se nad Karlovy provokace povznést, mávnou nad nimi rukou a říct si, že dokud nejde o život, jde o výtrus vzácného zvířete.

5 1
možnosti
JD

Ustupovat zlu? Není to zbabělé?

Pan Nožička pohořel? U vás možná ano, u mě možná ne.

Co s tím? Jak to vyhodnotíme? Čteností, karmou.

2 2
možnosti
JH

Smutné, pan Stejskal je nepoučitelný - exhibicionistovi jen nadhazuje:-)

2 0
možnosti
Foto

Polemizovat s panem Trčálkem je ztráta času. Na to jsem přišel už dávno. Ještě v dobách Bigblogera ...

4 0
možnosti
PK

Nechápu proč blogeři reaguji na pana Trč. a jeho tvorbu, králové měli šašky a bylo to tehdy považováno za normální stav, na tomto webu píše pan Trč., tak jak píše a umí....jak byla již řečeno admini střeží písmenka....:-)

3 0
možnosti
JK

V umění je parafráze volné zpracování cizí předlohy.

4 1
možnosti
LP

Tak to nevím, jestli to pan bloger vnímá tak, že napsal něco srandovního.:-)

0 0
možnosti
LP

Ale tvorba p. Trčálka je prakticky beletrie. Neumím si představit, že by v beletrii používal u každého, ať už parafrázovaného či parodovaného výroku, citaci autora a zdroje. Vždyť by to tvorbu pana Trčálka znehodnotilo.

Sice teď očekávám, že zde přibude nový blog pana Trčálka, kde bude vašemu požadavku na citaci zdroje a autora vyhověno a může být i povedený. Ale trvale si to moc představit nedovedu.:-/

3 0
možnosti
ZH

Ona zcela stačí nějaká noticka, klidně na konci, například ve smyslu inspirováno tím a tím (a url na článek).

0 0
možnosti
  • Počet článků 4806
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal