Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Oni snad tenkrát Spojenci mohutné vyzbrojovali ČSR v rámci příprav na etnické vyčištění Sudet?

Západ by podle "mnichovského formátu" musel uznat územní nároky RF ještě před invazí.

Analogii bych možná hledal v Karibské krizi, ale ten "Mnichov" zde kulhá na všechny nohy.

0 0
možnosti
PB

R^ není co dodat.

0 0
možnosti
FT

Bingo !!! pane Stejskal. Lépe to napsat nelze. To, že je Kissinger původem bavorský zálesák jsem nevěděl. Jako osoba mi byl Kissinger vždy velmi nesympatický, jeho politický profil si netroufám posuzovat. Nechápu, proč v něm tolik lidí vidí politickou veličinu. Po tomto výroku v Davosu jsem si uvědomil, že bývalý kancléř Helmuth Schmidt se po mnoha letech přátelských styků od Kissingera v posledních letech svého života distancoval.

Kissinger trpí demencí a jeho názory jsou v dnešní době obsoletní. Nevím jak se mohl per videokonference dostat na scénu. Dnešní mladá generace, která musí napravit všechny škody zaviněné tou předchozí zkorumpovanou politickou chátrou, nepotřebuje poučování ze stran této prohnilé a oportunistické diplomacie.

0 0
možnosti
JT

J49i78r44i 49T79i23c12h69y

26. 5. 2022 16:42

Mnohdy se tu vytahuje situace v Ceskoslovensku pred vpadem Hitlera se soucasnou situaci na Ukrajine. Tato srovnani nemaji zadny smysl, situace je zcela jina.

1 0
možnosti
AG

A37l72e61x 69G74r10e71g86o28r

26. 5. 2022 16:00

No, hlavně že v Izraeli se palestinští arabové mají smířit s tím, co jim kdo nechá.

Když mohou Kurdové sloužit za užitečné idioty a o Sýrii a Lybii se raději po našich zásazích ani nestárne.tak na Ukrajině to musíte bytu jinak,že? Bohužel asi nebude.

0 0
možnosti
Foto

Palestinští Arabové propásli příležitost získat svůj stát. Izrael příležitost využil.

2 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

4 0
možnosti
JK

Kdysi napsal:

"Kdykoliv se hlavním cílem země stala snaha vyhnout se válce,

byla pak tato země vydána na milost a nemilost toho bezohledného souseda"

Na to už asi zapomněl. :-/

6 0
možnosti
JL

Hitler byl vtělené zlo a jeho říše měla změnit navždy mapu Evropy. Ovládnout ji a podřídit rasistickému nacismu. Když už to srovnávají různí komentátoři s Putinem a Ruskem, nečeká nás nic pěkného. Nicméně rozdíl je: Putin "blitzkrieg" neprovedl (prý ani nechtěl) a západní země včetně USA se postavily komplet proti němu. - Ten vývoj je zcela jiný než za Hitlera, kdy USA dělaly, že je Evropa nezajímá. A Británie s Francií čekaly, co bude......... Situace je tedy zcela jiná. Ukrajina se Západem za zády má šanci neprohrát, možná nezvítězí, ale ani zcela neprohraje. Jen bude částečně zničená tam, kam dostřelí Kreml... Tato válka má pro Západ jednu výhodu: je varováním, aby se demokratické státy probraly ze svého progresivního spánku, a aby se rychle připravovaly na pokračování.

5 0
možnosti
JL

Pane Lubomíre Stejskale. Jiste mate urcitou uctu k panu Kissingerovi. Pro jeho zidovsky puvod a take jeho zivotni uspechy.

Osobne posuzuji tohoto pana podle akci v dobe, kdy rozhodoval. Nejsou moc pekne. Jeho tvrde pokracovani vietnamske valky, rozsireni na celou francouskou Indocinu, je znamka jeho spatneho mysleni o sile utlaceneho. Dusledek bylo katastrofalni zhrouceni jeho mirovich snach v Zeneve, kdy politika USA se neshodovala s umluvami. Odchod ze Saigonu je jeste dnes smutny konec jeho mysleni.

Nebudu opakovat moje prispevky pod clanky, nesouci jeho komentar k Ukrajine. Jeho pritel v Kremlu je urcite povdecen jeho navrhy. Jen vim, ze utlacovany narod ma moznost zvitezit. To je ukazka i pro nas Cechy!!!

3 0
možnosti
PK

Zdravím Jardo do států, souhlasím s tím co píšeš, HK byl vždy zastáncem reálně politického přístupu, který byl mj. charakterizován tím, že národy kladou své praktické cíle před morálku a své zásady.

Co se týče jeho poselství do Davosu, myslím, že si ani on nepřeje další zvyšování již tak podepsaného spojenectví mezi RF a Čínou, to by pro USA byla špatná zpráva...

0 0
možnosti
  • Počet článků 4799
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 839x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal