Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Podle posledních zpráv z islámistické strany Ra'am je tato strana připravena jít i do případně pravic.koalice.

Ještě jednou připomenu, že před cca měsícem Mansour Abbas na ekonom.fóru potvrdil Izrael jako židovský stát, což je vůbec první lídr nějaké arab.strany, který otevřeně mluvil o Izraeli jako židovském státu.

Taková nenávist nejen u Palestinců na jeho adresu mluví o tom, že to nejspíš mysli vážně. Vypadá to, že se úplně vzdal "palestínské otázky", kterou předtím pouze odsunul do pozadí, aby se mohl soustředit na palčivé problémy arabské populace v Izraeli typu, vražd s kriminál.motivy, vražd ve cti, obecně násilí v Arab.komunitách atd., atd..

Samozřejmě to z něho nedělá Sionistu, ale o to je to od něj mnohem obdivuhodnější a hlavně diky němu tabu už bylo v arab.společnosti prolomeno.

"...přiměla Netanjahua, resp. jeho právníky k tomu, aby zahájili tajná jednání s generálním prokurátorem Avichajem Mandelblitem o dohodě o vině..."

Podle zdejších komentátorů jde též o to, že A.Mandeblit odchází z funkce generálního prokurátor na konci ledna a nastupující po něm prý není nakloněn jakékoliv dohodě.

Celkově než to s nynější vládou něco udělá, potrvá měsíce, neboť nejdříve budou primeries v Likudu, kdy bude zvolen nový dočasný předseda strany Likud pouze na 3 první měsíce.

Pravicové strany ve vládě budou komunikovat až s novým předsedou Likudu na plný úvazek.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za doplnění. Měl jsem připravené podklady pro tento článek na 21 listech A4 popsaných písmem "12pt", nakonec jsem vybral jen něco, aby byl text pro české čtenáře (jejichž velkou část Izrael zase až tak nezajímá, co si budeme namlouvat) jakž takž stravitelný, takže jsem řadu informací, které uvádíte, záměrně vynechal. Šlo mi spíše o to upozornit, že v této záležitosti by se v brzké době mohlo něco podstatného odehrát, přičemž z českých médií se tomu zatím téměř nikdo nevěnuje (až na výjimky). V každém případě ještě jednou děkuji za užitečné informace a přejí klidný nový týden.

1 0
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal