Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J58a97n 55R83á96ž

13. 1. 2022 18:30

Pan Farský nastolil celkem závažnou otázku. A to, kolik jednání Sněmovny je za rok tak závažných, aby stálo za to přiletět do ČR z USA. Z úvahy pana Farského, že jich je tak málo, že může přijet, aniž by porušil pravidla Fulbrightovy nadace se dá dovodit závěr, že naprostá většina jednání Sněmovny je o ničem a tak nevadí, když se jich poslanci neúčastní!

PS. Pan Farský je typ politického hochštaplera , tak známý z devadesátých let. Pro stan je jediné politicky schůdné řešení, jeho partajní šéf Rakušan ho oficiálně vyzve ke složení mandátu , ale ještě lépe by bylo, kdyby předsedkyně Sněmovny panu Farskému důrazně dala najevo, aby si vybral mezi plněním poslaneckého slibu a zahraniční stáží sloužící výhradně k podpoře jeho soukromého profesního růstu. Když to někdo z nich neudělá, vyšle to hodně špatný signál voličům o údajné náročnosti práce poslance a povinnosti poslance dodržovat etická pravidla výkonu jeho funkce!

Pro pana Farského Rv

1 0
možnosti
Foto

Jak píšete. Ale myslím si že se nestane nic, vyšumí to. Body pro Babiše, co si budeme povídat. Jaksi to s tou "demokratickou opozicí" není moc slavné..... Don Pablo, Farský..... tak či onak kolaborace s Babišem.

0 0
možnosti
Foto

R^ Někomu, jako panu Farskému, nestačí být "jenom" poslancem České republiky. Nemám mu to za zlé, i když o federeraci EU většina nás, občanů ČR, nestojí. Ale proč to ve svém profilu kandidáta poslance neuvedl? Proč to skrýval? Blamáž?

0 0
možnosti
Foto

Trefný blog, tak to je. A je to celé krásná ilustrace toho, jak se někdo, kdo se dostane na politické oběžnice, dočista zblázní a nevnímá realitu. Kdyby řekl na rovinu, že si chce vodpočnout od harantů a vzteklé manželky, o.k., jasně, to bych bral, kdo to nepotřebuje. Plat by mohl pobírat, ať má na benzín a na cigára, odpočinek není zadarmo, to dá rozum. Ale takhle? Argumentuje tím, že si vylepší vlastní CV (to téma "stáže" snad nemyslí vážně, že ne?) a že koalice má poslanců dost a a dost takže na nás na všechny může udělat dlouhý nos a prý přiletí. A to bude létat třikrát týdně, aby byl v kontaktu se svými voliči, ze svého obvodu? Nebude, že? Takže na ně kašle, prostě to tak je, je to zase jen další papaláš. - - - - - Na 8 měsíců bych ho poslal na šachtu, tam by se mu dostalo onačejšího vzdělání. Nebo když by nebyla šachta, tak něco nebezpečnějšího - do těžby v lese. Sám bych si ho vzal na starosti, aby si rozhejbal to osezený zpohodlnělý tělo. Na čerstvým vzduchu, bez wifiny.... Rozkvetl by jak konvalinka.

1 0
možnosti
OD

Co blbnete, byl Fůlbrajtem vybrán jako potenciální emisar USA u nás. Oni si Amíci takhle vybírají adepty na věčnou vděčnost - uncle Joe zatáhne nóbl diplom, no a pak je to tak, že "žij blaze, jednou se zastavíme a budeme něco chtít a ty vyhovíš". Vondra a Pojar to už dávno absolvovali.

0 0
možnosti
Foto

J57a44n 28P86e85c78h46a

13. 1. 2022 11:38

Jasná karmaR^

0 0
možnosti
OD

Zdravím, souhlasím s Vámi ve všem kromě jednoho bodu, EU armády.

Tak jako Izrael nespoléhá na USA při zajištění své bezpečnosti, nemůže tak činit ani EU, potažmo její jednotlivé členské státy.

NATO? Nezlobte se, ale ponechávat naši bezpečnost v rukou UK a USA, které jsou jedinými členy, kteří mají bojeschopnou mobilizační kapacitu, je ve světle toho, co se v těch zemích děje naivní zoufalství.

Pomýšlet na národní obranné síly je mimo finanční možnosti většiny států Evropy Francie a Polsko, jediné dva členské státy s komplexní armádou rozhodně nestačí a dynamika vývoje politických krizí ve světě ukazuje, že pokud UK a USA nyní soustředí svou pozornost na eskalaci krize v Pacifiku, kde lze očekávat čínskou invazi na Taiwan, Evropa je vystavena nebezpečí ruské expanze na západ a pokud vypukne konflikt na Dálném východě, bezpochyby bude vázat všechny britské a americké síly tam a zde budeme sedět bez větší obranné kapacity vystaveni Putinovi jako nazí v trní.

Jak jsme se přesvědčili u běloruské proxy diverze východní hranice EU, současná EU nemá ani politickou ani vojenskou kapacitu na to, aby rozhodně řešila tento partikulární problém a omezenou schopnost obrany hranic jednotlivými národními silami zřetelně ukázala imigrační krize.

Pokud teoreticky současně vypuknou konflikty v Pacifiku, na Ukrajině, na Kavkazu a v Bosně a Kosovu, hrozí nám takový chaos že všechny minulé krize budou jen hasičským cvičením.

Nadto, není celkem jasné, zda se takový scénář nehodí i v UK, které se plynule mění ze spojence na protivníka EU v rovině obchodní i politické a vůbec si nejsem jist, že by UK udělalo cokoliv, aby pomohlo EU se kterou se chystají spustit celní válku.

Vy tu navrhujete to samé, co přivedlo Beneše do Mnichova - spoléhat na cizí pomoc.

Já tvrdím, že pokud se z minulosti nepoučíme, budeme jí opakovat. A v tomto bodu stojím na stejné pozici jako Benjamin Netanjahu - to, co musíme udělat sami, nesmíme nechávat na druhých.

3 0
možnosti
Foto

Jo dobrý co pro to děláte Vy osobně. Když existují věci které musíme udělat sami a nenechávat na druhých. V Chrudimi zas bude výběrko, co nevidět. Zúčastníte se? A když Vás naberou, co hodláte dělat dál?

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma. :-)R^ Pan Farský by se měl vzdát poslaneckého mandátu.

1 0
možnosti
EH

USA se netají přáním, aby Evropa byla jako USA a nemuseli by jednat s pidistátečky. Takže Farský místo aby v parlamentu hájil zájmy své země, se jde učit hájit zájmy USA. Za potlesku své strany a vedení koalice.

To nevymyslíš. Topka si tam rovnou mohla nechat sexuálního predátora Feriho, stačilo mít nervy jako Farský. :-P

8 1
možnosti
Foto

Feri byl oproti Farskýmu neškodnej. Jenom to neuměl s holkama, to se klukům a chlapům stává běžně, né každý je talent. Ovšem Farského namyšlenost je opravdu neuvěřitelná. A Fiala jako v pohodě. Se mi to celý snad zdá, fakt.

1 0
možnosti
JD

J82a15n 70D46o44u36š73e49k

12. 1. 2022 21:12

Má tři možnosti. Položit mandát, jít si vylepšovat kvalifikaci a být za šaška. Zůstat tady, nechat si mandát a být za šaška. Nasadit hroší kůži, odletět, nechat si mandát a být za šaška.

9 0
možnosti
EH

Za šaška bude u politických odpůrců vždycky. Ale zjevně chce být i nevolitelný šašek. :-)

2 1
možnosti
Foto

Souhlasím. Z Oregonu během stáže, které by se měl a jistě i bude plně věnovat, nemůže ani na 20% vykonávat funkci poslance. Jako poslanec by tedy měl okamžitě odstoupit.

Pokud už před volbami věděl, že to stipendium (asi) dostane a přijme, tak neměl do parlamentu ani kandidovat.

Jeho strana a premiér Fiala by měli zasáhnout a donutit ho z funkce poslance odstoupit. Ve sněmovně by měl být nahrazen někým jiným z jeho strany.

Česká politická scéna je dosti podivná a zdá se mi a obávám se, že nová vláda v tom bude pokračovat.

15 0
možnosti
VV

? V dobe kdy v CSSR, CSR a CR jeste nebyl internet samozrejme ano. Ale dnes?

0 3
možnosti
  • Počet článků 4794
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal