Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pan Bureš, je člověk dobrý. Připomíná mi z práce kolegu. Jeho heslem bylo - "Neříkám tak, ani tak. Uvidíte, že na moje slova dojde"! Kolega byl nesmírně oblíbený. Sice nespolehlivý, no zase s ním, sranda. Světe div se! Na jeho slova 100% došlo a nikdy se nemýlil. Dalo se na to spolehnout. Není co řešit. Pan Bureš - Na Hrad ... ! :-)

1 0
možnosti

Hlavně nezapomeňme: prezidentem republiky musíme zvolit člověka, za kterého by se nestyděl TG Masaryk - mělo by jít aspoň přiměřeně stejně vzdělaného člověka, který už má znalosti nejen z oblasti činností "Hradu", zahraniční politiky, domácí (pro případ urovnávání sporů mezi politic. stranami apod.), ale celkově ví více o státní a veřejné správě a vedle určitých znalostí má vyšší morální kredit. Za takového lze považovat nynějšího senátora P. Fischera.

1 1
možnosti

Rozumný člověk mění názor, pokud dospěje k odlišnému přesvědčivému novému poznatku (že původní názor už neodpovídá novým důkazům). Politik ale má větší odpovědnost (nemůže věci posuzovat a rozhodovat jen podle sebe, nese z titulu své funkce vyšší odpovědnost za Pozitivní / negativní dopad jeho rozhodnutí na společnost. Takže pokud má aspoň průměr. inteligenci, morálku (taky by měl být aspoň trochu vzdělán v oblasti státní a veřej. správy), musí se předem o věci poradit s věrohodnými odborníky (vč. vyslechnutí jejich ev. rozdíl. názorů) a zaujmout k tomu to nejoptimálnější stanovisko (či se tak v dané době jevící). Zahr. politici se ale radši poradí v rámci vlády (více úhlů pohledu) a ti nejdemokratičtější (např. Skandinávie) se poradí před vlád. rozhodnutím i s parlamentem, pokud jde o zásadnější otázky. Více hlav víc ví - zpravidla to pak dopadne líp, než když politik nic moc neví, anebo svévolně rozhodne podle momentálního svého subjektivního pocitu o svém PR. Pokud myslí spíše na PR než na prospěch veřejnosti, pak pryč s ním.

1 0
možnosti
Foto

U Babiše je závěr apriori jasný, právě na základě mnohých zkušeností:

Je to LHÁŘ!!!

To je axiom.

3 1
možnosti

Bože nezblázněte se...kolik rozhlašoval Biden to a to..a pak otočil...to je normální politika. A mimochodem i naši politici (viz Piráti)..tak to považuji za hloupý blog...... o ničem.

2 5
možnosti
Foto

Co o něm soudí jeho příznivci, je zřejmé. Že by to byl ideální prezident, který si umí poradit v každé situaci. Až do roztrhání republiky (k ještě hlubšímu rozdělení společnosti).

2 1
možnosti

Ústa žádného politika nikdy nevyřknou pravdu či lež, ale jen a pouze otevřený nebo skrytý záměr.

1 0
možnosti
Foto

Karma R^.

Nejde ale až tak o změnu názorů, jako spíše o názorovou a morální konzistentnost a důvěryhodnost politika, resp. každého z nás. Pokud máme nějaký názor a pak se ukáží nová fakta, pak je asi celkem v pořádku přiznat omyl a názor změnit - jen se nesmí měnit názory příliš často.

Nepřijatelné také je měnit názor účelově - jako třeba Miloš Zeman na Andreje Babiše, který ho už v roce 2011 označil za nedůvěryhodného podrazáka, který nedrží slovo, ale dnes ho klidně doporučuje jako dalšího prezidenta. Nebo ČSSD a Hamáček, který v roce 2017 přísahal, že s trestně stíhaným premiérem nikdy do vlády nepůjde, ale svůj názor hned po volbách změnil. Atd...

4 0
možnosti

Zřejmě je Babiš jen chybující smrtelník proti nesmrtelnému Petrovi Fialovi, který skládal minulé vítězné koalice po prohraných volbách a nyní je tvořil pro jistotu zas již zas již před volbami ačkoliv je vyhrál. ;-D Škoda že je neskládal normálně jako každý smrtelník. ;-D Skoro jakoby mu někdo radil jak to všechno zavonačit aby to bylo nalajnováno jak sama nevyhnutelnost božské prozřetelnost chce, a která přivedla i vyvolený národ mezi šutry dokonce i k vysychajícímu moři ;-D... to ještě v lepším případě. Vono se to všechno tak nalajnovat zas nedá ... jsem spíš zvědav jak z toho Babiš když se něco zrovna nepovede vybruslí ... no a v tom je právě ta krása ;-D ... když to není tak všechno tak vyvoleně krásně nalajováno ... a třeba zrovna mezi lejna ;-D

0 6
možnosti

J14i68ř44í 54K54o47z25á60k

24. 10. 2021 22:08

Babiš už prokazatelně změnil názor tolikrát, že mu může věřit jen člověk s hodne omezeným myšlením.Neebudu říkat, že lhal :-)

9 0
možnosti
  • Počet článků 4810
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal