Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K94a16r92e20l 90O12r91l75í45k

13. 9. 2021 18:14

Aby toho nebylo málo, list J.post zmínil i možnou finanční stránku únosu. Chlapec by mohl obdržet údajně odškodnění v milionech eur. Že by šlo o peníze až "v první řadě"? To snad ne...

0 0
možnosti
Foto

Chlapec žil v Itálii.

Jeho maminka žila v Itálii.

Jeho otec v posledních letech žil v Itálii.

Těžko tedy hledat pro čin příbuzných jiné hodnocení, než "únos". Z lidského hlediska je to tragická situace bez snadného řešení, z právního to nemá podle mne žádnou jinou variantu než TČ.

1 1
možnosti

Podobných případů bylo hodně po 2. světové válce. Uvedu dva.

V Polsku několi let po válce přišla žena za knězem, aby jí pokřtil chlapce, kterého si u ní schovala židovská matka ocházející do transportu. Jelikož se nevrátila ta matka ani nikdo z příbuzných, bude ho vychovávat stejně jako své další děti. "Matka chlapce souhlasila s tím, že se z něho stane katolík?" zeptal se kněz. - "Nemluvili jsme o tom." řekla žena. - "V tom případě udělám jednu věc: Napíši na židovskou obec, jesli se o chlapce postarají. Pokud odpoví že ne, pokřtíme ho a vy ho vychováte. Pokud odpoví ano, předáme jim ho." Odpověď zněla "Ano", chlapce odeslali do Izraele. Tam se po létech z něho stal vrchní rabín, sestkal se s papežem Janem Pavlem II. a při té příležitosti dal novinářům svůj příběh.

Ve Francii se židovský kluk vyhýbající se transportu ukryl v jakémsi ústavu vedenému jeptiškami a nechal se pokřtít. Po válce chtěl jeho otec, aby anuloval křest, syn odmítl a nakonec se z něho stal pařížský arcibiskup Lustiger.

5 0
možnosti

Případ pro Šalomouna. Právně to byl únos. Nábožensky je to zápas o duši chlapce. Teta zřejmě přestoupila na křesťanství a proto chtěla mít z chlapce katolíka. Tím by pro izraelskou rodinu chlapec "umřel".

2 4
možnosti
Foto

Židé nejsou pane Orliku muslimove

2 0
možnosti

Těžko soudit. Něco jiného je logika, cit a náboženství.

U 6ti letého je určitě velmi těžké rozhodnout, co je pro něho "prospěšné" .

Život není vždy spravedlivý :-P. (katolíci to neradi slyší, ale "peklo" bývá někdy teď a tady - určitě ne až "po smrti")

1 0
možnosti
Foto

Myslim že ten případ je citlivý, protože pro samotného kluka přinese chaos do jeho dušičky. Je otázka kde on sám se cítí doma. I v tak nízkém věku už toto povědomí děti mají. V každém případě obě strany se zachovaly nesprávně.

0 0
možnosti
Foto

náboženský fundametalismus a orientální fanatismus je třeba potlačit ve prospěch dítěte

0 6
možnosti
Foto

Máte pravdu, u Vás se to nepovedlo! ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 4810
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal