Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Arabové na Chrámové hoře jsou výrazně netolerantní a nesnášenliví. V "návštěvních hodinách" pro veřejnost na mě, za ty dvě vyhrazené hodiny pro turisty, samozřejmě jen venku, jeden plivnul na tělo, dva další si uplivli přede mnou a počastovali mě anglickými nadávkami, za které bych tady dostala ban. Podotýkám, že jsem byla řádně vhodně oblečená i pro návštěvu Zdi nářků, ve věku, který už není vyzývavý a s manželem po boku. A rozhodně jsem se tam nemodlila.

0 0
možnosti

Jako je korán primitivní přepracování Bible, je také Al Aksa starobylá byzantská katedrála, v níž se našly křesťanské stopy. Chrám Moudrosti si muslimové také "přemalovali" na mešitu. Ubohé, násilné, lživé zfalšování historické pravdy. Kdyby nebyl Moše Dajan sekulární socialista...kdo ví, jak by to dnes na Chrámové hoře vypadalo.

2 1
možnosti
Foto

Dne 8. června izraelské obranné síly dobyly Staré město a Jeruzalém byl sjednocen. Dne 11. září 1968 uzavřel Izrael dohodu se čtrnácti církvemi a církevními řády, v níž souhlasil, že na své náklady uhradí válečné škody bez ohledu, která ze stran je způsobila. Muslimská svatá místa, jako byla mešita al Aqsá, ponechal Izrael pod islámskou správou a svěřil ji pod Jordánské ministerstvo Awgáf a také jí svěřil odpovědnost za zaměstnance Wagfu na Chrámové hoře. Vrchní židovští rabíni po skočení britského mandátu rozhodli, že Chrámová hora je navždy posvátná a Židé proto nesmějí vstoupit na žádnou její část, neboť by mohli bezděky šlápnout na místo, kde je nejsvětější jeskyně, do které může vstoupit jednou za rok velekněz. Izraelské právo však povolilo vstup na Chrámovou horu i těm Židům, co tyto náboženské zákony nedodržují.

0 0
možnosti
Foto

Někdy se Vaše články čtou obtížně, když se pak člověk zamyslí nad reakcemi OSN a rádoby demokratického světa. Viktor Hugo napsal v Bídnících: Hanba žízní po úctě. Je to nesmírně univerzální, ten zarytý pocit méněcenosti Arabů, je doslova vražedný. Karma VámR^.

3 0
možnosti
  • Počet článků 4808
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal