Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zde je nutno upřesnit, že pokud jste navštěvoval státní základní školu v Československu, pohyboval jste se v prostředí, ve které neplatily zákony Izraele, nýbrž zákony a právní předpisy ČSSR. Pakliže tedy pí/s. učitelka tvrdila, že hlavním městem Izraele je Tel Aviv, měla bezesporu pravdu, neboť ČSSR, stejně jako většina členů OSN Jeruzalém za hlavní město tehdy nepovažovalo.

2 4
možnosti
Foto

S prezidentem Milošem Zemane souhlasím snad v jediné věci - jeho snahu, aby ČR uznala Jeruzalém jako hlavní město Izraele.

5 0
možnosti
Foto

Ono je víc případů, kde vláda a úřady jsou v jiném městě, než by se očekávalo. Zde jsem to chápal, že to jsou bezpečnostní důvody.

Ale Jeruzalém - je symbol Izraele. R^

4 0
možnosti
DH

Ještě že naše vláda a parlament má v tomto ohledu jasno a díky schválení centralizovaného stavebního úřadu už nebudeme muset hledat tento úřad v bůhví jakých městečkách a dědinách jako je tomu u úřadů v tom zaostalém státě Israel.

0 1
možnosti
IA

Záleží na rodině, jak dětem vysvětlí otázku Jeruzaléma, když se na to zeptají. Třeba se s tím děti setkají v knihách, na mapě, z televizních reportáží, na bohoslužbách ve škole. A když se jako dospělý student má k tomu vyjádřit třeba v seminární práci, často neví, jak by to napsal. Možná, že nemá dost velkou slovní zásobu, aby jeho práce měla určitou ořesvědčivou sílu. Tatínek mi jednou koupil Válku židovskou od Flavia a to mne vzalo. Proto je dobré, aby byli rodiče první, kteří dotázáni potomstvem udělali ten důležitý krok.

0 0
možnosti
Foto

"na bohoslužbách ve škole" ?

To ještě existuje? ;-(

0 1
možnosti
KO

Zaráží mě drzost čtenáře Horáka! Musel vědět, že právě okolo roku 135 n.l. vymyslel zeměpisný termín Palestina císař Hadrián z nenávisti k Židům, aby navždy vymazal vzpomínku na židovský národ. Podobný plán měli podle Žalmu 83,2-5 ti, kdo "nenáviděli Boha Izraele", napodobil je Hitler a dodnes to dělají Hitlerovi pohrobci. Jejich choré mozečky, plodící takové nesmysly, jsou k smíchu všem znalcům Bible! Autorovi karma za neutuchající úsilí psát pravdu Izraeli.

Všem "Horákům" hanba. Měli by prožít aspoň rok mezi Araby v autonomii nebo v Gaze "na léčení".

5 2
možnosti
Foto

Díky, Karle, napsal jsem to pod jeho příspěvkem trochu jinými slovy (zkráceně, protože jsem na odjezdu). Je politováníhodné, byť příznačné, že právě dnes, na smutný den Tiša Be Av, čteme takovéto příspěvky.

2 0
možnosti
DH

Už jedna z nejznámějších a nejvýznamnějších osob historie Herodotos nazývaný jako "otec dějin" kol roku 135 n. l. hovoří jako první ve světové historii o této blízkovýchodní pouštní oblasti jako o Palestině. A o nějakém Israeli od té doby není v seriosní sféře až do 20. století pomalu ani zmínky, kromě nějaké zmatené myšlenky která se vyskytovala ve vyfabulované a vlastně zcela na základě bujné fantazie a prakticky bez jakýchkoliv faktických podkladů sepsaných zejména v části Starý zákon jakési knihy která je spíše jako celek známa pod názvem Bible.

A i na základě těchto nezvratných skutečností podpořených Společností národů která toto území pod názvem Palestina svěřila pod Britský mandát, by mělo být toto území i po všech zmatečných změnách k nimž došlo nějak po druhé světové válce vedeno pod pojmem a názvem Palestina, jejíž hlavním městem vždy byl a stále je Jerusalém.

A věřím, že klid a mír v této oblasti nastane až se naplní slova poslední vůle a sen velikého vůdce palestinského lidu a velkého přítele československého lidu Jásira Arafata a jeho ostatky budou slavnostně uloženy na čestném místě tohoto hlavního města státu Palestina.

A že Vám tatík za dětství říkal nějaké nesmysle, kterým jste jako děcko věřil, to se prostě stává. Jen bych předpokládal, že stoupajícím věkem byste měl být schopen prohlédnout a poznat pravdu a věci okolního světa, takové jaké ve skutečnosti jsou ty pravé, a nešířil zde nějaké fabulace, jimž jste v dětství uvěřil.

0 9
možnosti
Foto

Divím se, že takto veřejně inzerujete své vědomostní limity. Začínat debatu o starověkých dějinách Izraele pus minus rokem 135 n. l. je jako položit začátek českých dějin do období vlády Karla IV. Kromě toho: Váš vztah k "polepšenému teroristovi" Arafatovi jakoukoli další smysluplnou diskusi vylučuje.

11 0
možnosti
  • Počet článků 4797
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal