Diskuse

Pět perel

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zasloužená karma R^:-)

2 0
možnosti

Tohle jsem si pujcil z knihy Kronika zaniku Evropy od Vlastimila Vondrusky. Neni to o Belorusku, ale Ukrajine, ale tyhle dve zeme jsou si trochu podobne."Pravnik Zyka se pta Rusa, jestli je bezpecne investovat na Ukrajine." Kazdopadne je to zajimave cteni a stoji podle mne za uvahu.

„Mám praktický dotaz,“ ozval se Vojtěch Zýka. „Mám klienta, který chce na Ukrajině investovat. Hodlá tam postavit továrnu na zpracování druhotného odpadu. Něco bude platit Evropská unie, něco ukrajinská vláda a zbytek on. Je to podle vás, pane Igore, bezpečné?“

„Pokud by mělo jít o kvalifikovanou konzultaci, musel byste za ni, pane doktore, zaplatit. Ale jsme na svatbě, a tak vám povím jen názor podnapilého hosta. Pryč od toho, protože ho o tu továrnu hodně brzy připraví! Pokud se u moci udrží Janukovyč, vezmou mu ji proto, že dostal peníze ze Západu, pokud vyhraje Juščenko, vezmou mu ji proto, že dostal peníze od zkorumpované prokremelské vlády z Kyjeva.

A víte, co je na tom nejkomičtější? Že mu ji seberou ti samí oligarchové, ať už to politicky dopadne tak nebo onak. Protože na Ukrajině vládnou oni, ne politici.“

0 0
možnosti

Pane Stejskale, sousedni zeme s Beloruskem je Ukrajina. Byly tam pred casem volby, vyhral "pro kremelsky pohunek", a volby se musely opakovat, protoze "demokrate" v EU a USA nerozdychali vysledek. "Prokremelsky pohunek" vyhral znovu. Tak politici z EU a USA jezdili do Kyjeva podporovat opozici demonstrujici na Majdanu. Pak pod zastitou EU doslo k dohode mezi opozici a vladou, opozice dohodu behem parhodin nedodrzela a "garantovy dohody EU" to bylo jedno. A od te doby je v Ukrajine zmatek nad zmatek.

Zadna vybajena demokracie tam neni, zeme je totalne rozkradena oligarchy a tem je jedno, jestli je nekdo nalepkuje "prokremelske" nebo "proevropske". Vso ravno. Je cesta Ukrajiny scenar, ktery prejete Belorusku?

Na Ukrajine take nebyla copata zlodejka zadna demokratka, i kdyz tam byla naplepkovana, ale oligarcha.

Predstava, ze nastoupi vlada demokracie v Belorusku a bude tam okamzite poradek je naivni az usmevna. To, co Belorusku prejete (neprimo), je anarchie a rozkradeni. Hezky den.

0 0
možnosti

Bělorusko - co to je? Byla to pokud vím součást Ruského impéria a pak SSSR, ted zkoušejí být samostatní, ale mají smůlu - Rusko nechce další Ukrajinu a udělá pro to všechno, aby v Bělorusku nevyhrála nekremelská opozice. Tak to momentálně je, opozice může protestovat, jak chce. Budou muset počkat, až Putin skončí- Prý je tam hezky, píše Větvička. Takže o co jde? Je tam diktatura? Ale když byli Hitler nebo Mussolini u moci, bylo už pozdě. Tyhle lidi se nesmějí dostat nahoru.

0 0
možnosti

J53a64n 87M14a80r84e77k

10. 6. 2021 19:32

Právě jsem přečetl další 'skvost' od pana Jana Ráže, kde píše..."snažit se tam importovat naše představy o demokracii"...především, jaké jsou ty NAŠE představy o demokracii, a potom kdo spadá pod pojem 'naši' Pan Stejskal zde píše o tom, aby v Bělorusku už byl pořádek a demokracie (tak jsem blog pochopil já) a nechce tam importovat 'naši' demokracii, at už to znamená cokoliv a navíc, nechce tam importovat vůbec nic. Jen by přál Bělorusům demokracii a skutečnou svobodu. A v tom s ním naprosto souhlasím

1 0
možnosti
Foto

Porozuměl jste mi správně, díky.

1 0
možnosti

J81a80n 78R73á70ž

10. 6. 2021 17:47

Lukašenko není ten, koho bych podporoval (nemám rád diktátory) , ale zbavit se ho musí Bělorusové sami. Až se k tomu rozhodne většina Bělorusů, Lukašenko zmizí a nezachrání ho nic, jako nebyl nikdo, kdo by zachránil Ceausecka, když se rozhodli Rumunové se ho zbavit.

Snažit se tam importovat naše představy o demokracii do zemí na východ od Košic o demokracii je totiž nesmysl. Tam to nikdy fungovat nebude. Kdyby takový pokus umožnili Rusové, o čemž silně pochybuji, tak by to tam dopadlo jako na Ukrajině po "Majdanu". Pro běžné Bělorusů, kterým je Cichanouská ukradená, by to bylo horší, než dnes.

0 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS