Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Názory lidí staré přes 2500 let prezentované v Bibli jsou dnes zcela mimo. Bible mluví dost nechutně i o ženách a biblické představy sexuality jsou z dnešního pohledu opravdu ohavné. Je opravdu ztráta panenství horší než smrt...? Dnes není ani středověk,ani doba před dávno před naším letopočtem. Biblí se dnes mohou ohánět jen ortodoxní fanatici, stejně tak jako Talmudem....

1 0
možnosti
BG

Nejsem věřící, takže mě se tyhle náboženské bláboly naštěstí netýkají. Jejich názory neberu vážně, nechávají mě chladným a řadím je na úroveň názorů spolku včelařů. Když někdo přebírá názory z jakéhosi náboženského pamfletu a nesnaží se nad nimi přemýšlet, je to už horší. Jiná kniha ovšem říká, že homosexualita je naprosto v pohodě. :-)

Je ale zajímavé, že homosexualitu kritizuje zrovna církev, která je svými sexuálními skandály doslova prolezlá.

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/sexualni-skandaly-cirkve-nemecko-vysetrovani-papez-frantisek/r~deb11b0cc0ac11e889f40cc47ab5f122/

To znamená, že vyjádření Räsänenové tím víc pozbývá vážnosti a důvěryhodnosti. Její citát z bible je navíc nelogický: "...muži zanechali přirozeného styku s ženami..." - Nezanechali, někteří gayové se ženami neměli vůbec nic. "...muži s muži provádějí hanebnosti..." - Z jakého důvodu to kdosi označil za hanebnost? Pomyslel na to, jaké praktiky mezi sebou provádějí heterosexuálové?

Co si o homosexualitě myslíte Vy, je mi taky lhostejné. Stejně jako to, co si myslím já o Vás. Vy si o homosexualitě myslete, co chcete, a já se budu s manželem na veřejnosti chovat jako heterosexuálové - tu a tam se objímají nebo políbí. Čili nic zvláštního. :-)

0 0
možnosti
LT

Nejsem homosexuál, takže mě se tyhle homo bláboly naštěstí netýkají. Jejich názory neberu vážně, nechávají mě chladným a řadím je na úroveň názorů spolku včelařů. Když někdo přebírá názory z jakéhosi homosexuálního pamfletu a nesnaží se nad nimi přemýšlet, je to už horší. Jiná kniha ovšem říká, že homosexualita je naprosto zvrácená. :-)

Tak, a zajímalo by mne, kdyby se nějaký politik vyjádřil takto o homosexualitě jak vy o náboženství, jestli by mu to prošlo.;-D

7 0
možnosti
JR

J38a42n 48R72á37ž

7. 5. 2021 17:43

Homosexualita je sexuální anomálie a jelikož jsme civilizovaní lidé, musíme ji respektovat. Ale to je vše.

Respektovat ano, ale přiznávát nositelům této sexuální anomálie nějaké výhody nebo dokonce měnit zákony, považuji za znak pokračující dekadence naší společnosti.

Upřímně jsem zděšen například tím, co o své sexuálně osobnostní úchylce říká předseda, přetvořený na předsedkyni Mladého Pirátstva. Jeho/její názory jsou projevem nikoliv sexuální, ale dovolím si říci, že psychické anomálie a ty podle mého názoru v zájmu zivotaschopnosti naší civilizace už tolerovat nelze.

1 2
možnosti
JK

Žádné výhody jim nepřiznáváte u všech svatých.

1 0
možnosti
RS

R24a89d60e81k 73S91e92m16a

7. 5. 2021 17:17

tím myslíte, že je OK zase zavírat lidi za to , co si myslí?

1 0
možnosti
JP

Z textu: "... křesťanská církev by měla k homosexuálním aktivitám zaujmout jiný než vstřícný postoj..." Odkdy se má církev zaobírat sexuálními aktivitami? Ty jsou snad přirozenou součástí života všech lidí a jejich potlačování způsobují, jak známo, frustraci a církvi po tom při vší úctě nic není. A co znamená ten jiný než vstřícný postoj? Pod tím si mohu představit adjektivum nesmiřitelný, nepřátelský a mnoho dalších, zabarvených až fanatismem. Jinak souhlasím s tím, že člověk by za názor neměl být stíhán, nicméně z článku jsme se nedozvěděli, co ta paní na veřejnosti prováděla a z čeho byla obviněna.

0 0
možnosti
JK

Bez toho, abyste zveřejnil ty konkrétní citáty, za které je žaloba podána, je celý váš článek jen sprostá manipulace.

0 1
možnosti
Foto

Kdysi některé lidi naplňovalo hnusem, když viděli otroky, kteří se chovali jako by byli svobodní lidé.

Na druhou stranu je to její věc být zhnusená a měla by mít možnost o tom hovořit. Co by neměla mít, je moc zasahovat těmto lidem do jejich života skrze legislativu.

Přirozeným lidským právem je i diskriminace lidí, kteří se nám nelíbí. Prostě neposkytovat jim své služby, nezaměstnávat je atd. Stát se svými kolektivistickými schématy zabraňuje nastavení přirozeného řádu, který bez potřeby násilí řeší složité vztahy ve společnosti.

1 1
možnosti
JK

Jste strašná, zoufalá menšina, pane autore. Češi jsou svou vysokou gay tolerancí známí po celém světě.

1 2
možnosti
JK

J11a68n 75K14o17z58á80k

7. 5. 2021 23:45

Kubíčku, taky jsem tolerantní, ale toto je pro ně spíše kontraproduktivní. Mám sousedy a ti tohle přímo nesnášejí. Nezúčastňují se pochodů hrdosti a žádných aktivit. Chtějí spolu v klidu žít a jsou spokojeni, že je všichni berou jako rovné. Další soused je černoch a ten je nadšený, že tady žádný rasismus neexistuje, i když připouští, že to může být tím, že je jich tady málo.

1 0
možnosti
JD

je to nechutný, honit po soudech za názor .. 8-o homo manželství je nesmysl a z těch 3 co znám to tvrdí taky ... vůbec nejsou nadšení, kam až to pár homoaktivistů tlačí ..:-P

6 1
možnosti
  • Počet článků 4809
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal