Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

"...že nedojde k vyhlášení jeho suverenity v oblasti Judeje a Samaří (dle Netanjahua jde o pozastavení tohoto slibu, Arabové to zřejmě interpretují jinak)...."

Nejen Arabové, též samotný D.Trump a J.Kushner pro FOX NEWS několikrát řekli, že vyhlášení suverenity v Judsku - Samaří bylo Abrahámovskými smlouvami smeteno ze stolu.

Jen Bibi na domácí půdě se snaží tento fakt interpretovat jinak.

Plně s vámi souhlasím, že Bibi není žádný pravic.jestřáb :

V r.1996, kdy nastoupil jako premiér, předal Hebron, kde jsou hned po Jeruzalémě nejvýznamnější židovskými památkami jako hrobka Patriarchů, ještě J.Arafatovi, dlouhodobě sice kritizuje odsun z Gazy, ale v Knessetu ještě v r.2005 hlasoval pro, ohledně Gazy pod Hamásem raději dál posílá katarské peníze za jen(!) příslib ukončení sporadických ostřelování raketami jižní části Izraele než poslat jednotky IDF udělat aspoň na další 4 roky pořádek atd..

Podle včerejších zpráv na TV N12 ovšem Likud začíná v průzkumech veřejného mínění posilovat na úkor Nové Naděje neboť lidi teď nejvíce zajímá Korona a Bibi moc dobře ví, jak toho využít. Právem tak se pasuje do role jediného zachránce, neboť i osobním charismatem(nejen vyšší cenou, tu této firmě nabízeli i jiné země) přesvědčil špičky firmy Pfizeru k přednostnímu dodání tolika vakcín do Izraele v krátkých lhůtách a též, že lidé vidí světlo v tunelu zvaného lockdown.

A to je mu na jednu stranu je cti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 4808
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal