Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Tady je jasně vidět, že ať jsou opatření jakákoliv, tak to nemá žádný vliv. Kromě "tvrdého lockdownu", ale ten funguje pouze velmi krátkou dobu.

Stejně nakonec nezbude nic jiného, než se s existencí Covidu smířit a přestat proti němu bojovat nesmyslnými zákazy, které budou mít za následek pouze devastaci ekonomiky a snížení životní úrovně většiny obyvatel.

1 0
možnosti
Foto

První problém je, že vakcínu od Astra Zeneca ještě nepovolila Evropská léková agentura a v lednu se tak už nejspíš nestane. Francouzi ze Sanofi pro změnu vyvinuli vakcínu, která nefunguje na nejohroženější skupiny obyvatel. Od amerického Pfizeru, s nímž vyvinul vakcínu německý BioNtech, komise nekoupila vakcín dost a na schválení americké Moderny se v Evropě stále čeká.. Pro příštích sedm měsíců bude mít Česko jenom jednu třetinu vakcín z množství, které by skutečně potřebovalo. Získání kolektivní imunity je zřejmě vyloučeno a budeme rádi, pokud se podaří včas naočkovat aspoň nejohroženější skupiny

1 0
možnosti
ZZ

Ano - mám podobné informace!

0 0
možnosti
RJ

Připadají mi ty opatření podobné jako u nás, až na to zavření "nepodstatných" firem. U nás to nejsou všechny.

A v obou zemích je to již několik měsíců.

0 0
možnosti
JH

Je to smutné, ale je to tak. Přesto nezbývá, nežli před zemičkou, která bez zbytečných keců dokáže včas získat vakcínu a denně očkovat 150 tisíc lidí, jen smeknout!

0 0
možnosti
ZZ

Izrael i Británie očkuje vakcínou, která ještě není v EU schválena.

Máme proto vystoupit z EU ?

:-/:-/:-/

0 0
možnosti
HV

Nepřítel doby.... Už jsme jako společnost v takovém stadiu, že prostě proti nějakému nepříteli musíme bojovat i kdyby čert na koze jel. Kdyby nebyl coronavirus, věřím, že najdem něco jiného...

1 0
možnosti
LJ

V Izraeli jsou "opatření" stejně platná jako všude jinde.

Covid si jede podle úplně jiné logiky. Pokud nějakou logiku má.

Jsem docela zvědavý, jak na tom budou naši souvěrci za 14 dní a jak se odrazí ještě totalitnější "opatření".

3 0
možnosti
Foto

Pokud se nemýlím tak v Izraeli to teď bude třetí nebo čtvrtý tvrdý lockdown, jaký si mnoho lidí u nás přeje (příkladem budiž Dr. Kubek), už tam očkují o stošest a stejně nedosahují razantního snížení covidu. Nejspíš ta nemoc musí projít populací aby nastal relativní klid který bude dále udržován právě vakcinací.

0 0
možnosti
JJ

Dekuji statu Izreal ze nam ukaze "proof of concept' zda plosne ockovani resi problem s kovidem

0 0
možnosti
Foto

Izrael je na tom podobně jako ČR - co oni stihli proočkovat, to se u nás stihlo nakazit. Teď už ten podstatný rozdíl - pokud očkovali hlavně ohrožené skupiny, můžou jim růst počty nakažených, ale nebude takový nápor na zdravotnictví. Držím palec.

1 0
možnosti
ZZ

Tam je jeden malý, ale zásadní problém.

Izrael i Británie očkuje vakcínou, která ještě není v EU schválena.

Stejně tak i Maďarsko chtělo začít očkovat EU neschváleným Ruským Sputnikem - ale EU to nedovolila - jak je to možné, to nevím.

:-(:-(:-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 4810
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal