Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vynikající blog a zasloužená karma R^:-)

0 0
možnosti

Irán je v rukou náboženských fanatiků. Iránci nejsou Arabové. Dokonce jsem někde četl, že prostý lid mnohdy říká že oni a Izrael mají společného nepřítele: Araby. Jaký vliv bude mít na prostý lid tento atentát ?

Mnozí se přimknou k ajatolahům a začnou nenávidět Izrael, a tu nenávist předají svým dětem. Je otázkou času kdy Irán atomovou bombu vyrobí. Byl ten atentát správně načasovaný ? Byl nutný ? Tuto otázku si nekladu pouze já.

Řešením je, aby arabské státy uznaly Izrael, Trumpovi se v tom ohledu začalo dařit. A kdo vehnal Irán do dnešní situace? USA a Británii se nehodil kvůli ropě

demokrat Mosadek a tak CIA inscenovala převrat a dosadila šáha Rezu Pahlaviho, co následovalo potom dobře víme. A Iránci si všechno dobře pamatují.

o to mají dnes ajatolahové jednodušší, nenávist Iránců k USA / Mosadek/ bych chápal, ale proč mají tak spadeno na Izrael, to nevím. Vysvětlení, že jsou to fanatici, mi nestačí.

2 0
možnosti
Foto

Nenávist k Izraeli je divadlo, ve skutečnosti chce Irán posílit svou pozici vůči všem mocnostem, které ho ohrožují svými raketami s jadernou náloží, například Indie. Proto také se Izrael, který se přihlásil ústy svého ministra zahraničí k tomu atentátu, když obvinil EU z pokrytectví, když odsuzuje tento čin, a nepřihlíží k tomu, že Stát Izrael bojuje i za ní.

0 0
možnosti

J21a49n 52R45á64ž

29. 11. 2020 19:26

Vaše slova: "Likvidace Sulejmáního a Fachrízádeha, stejně jako červencový výbuch v prostorách jaderného zařízení v íránském Natanzu a podobné události jsou v rámci boje proti zlu akcemi pozitivními. Nemusíme jim hlasitě tleskat, ale každý člověk, který dokáže vnímat blízkovýchodní dění v souvislostech a má o něm elementární přehled, si zákonitě musí úlevně vydechnout" vyjadřují v podstatě vše.

Já nepoužívám silná slova jako např."boj proti zlu" takže bych popsané činy přisuzované Izraeli popsal jako "preventivní obrané akce"

Vzpomínám na to, jak mnozí humanisté a nepřátelé Izraele, či Židů obecně, odsuzovali tvrdou odvetnou reakci Mosadu, která smrtelně dopadla na organizátory a původce masakru v mnichovské olympijské vesnici v roce 1972. Tvrdím, že kdyby ta reakce nebyla tak tvrdá, zaručeně by se v podobném provedení opakovala.

Válka Izraele s Palestinci a dnes i s Iránem, nemá pravidla daná žádnou mezinárodní konvencí, je v mnoha svých aspektech bezohledná a někdy je nutné ze strany Izraele ji vést hodně tvrdě. Jakkoliv ji subjektivně posuzovat z pozice Evropana nemá smysl.

PS. Možná budeme už v blízké budoucnosti donuceni vést válku s islámem na evropské půdě také hodně tvrdě, nechceme-li být těmi poraženými. A s ohledem na budoucnost naší civilizace bych byl rád, aby v případě, že k tomu dojde, tomu tak bylo!

4 0
možnosti
Foto

Nelze ovšem připisovat něco někomu, kdo třeba nic nespáchal. A podle toho charakterizovat dané akci charakter obranné akce. Vždyť to mohli spáchat i Palestinci, aby vmanévrovali Iránce do nepřátelství k někomu.

Iránský jaderný program mohl vadit i Indii atd.

Jak chcete vést válku děloh?

0 1
možnosti

Skandální chování Evropské unie k Izraeli a její prapodivný přístup k imigraci jsou pro mne hlavní dva důvody, proč začínám být čím dál tím více skeptický k naší budoucnosti v tomto společenství.

4 0
možnosti

J10i33r82i 92T78i49c30h95y

29. 11. 2020 17:25

Kde byla EU, kdyz Ajatola vydal vyzvu ku vrazde (fatwa) toho indickeho spisovatele? Vydali mezinarodni zatykac na Ajatolu, aby byl pohnan pred mezinarodni tribunal? Samozrejme, ze ne. Ani nepipli.

4 0
možnosti
Foto

nevím, mezinárodní zatykače nevydává EU, pouze existuje eurozatykač, který vydá jednotlivý členský stát a ostatní členské státy jsou ho povinny akceptovat. A platí pouze na území EU.

Míníte-li zatykač přes Interpol, tak fakt nevím, proč to GB neudělala.

1 0
možnosti

... take vnímám problémy izraelského lidu stejně jako lidu palestnskeho, sudetskeho, německého, ceskeho, polského, ruského, ukrajinskeho, azerbsjdzandkeho i armenskeho, slovenskeho i madarskeho, litevskeho, mongolskeho, chorvatskeho, bosenskeho i srbochorvatskeho etc. etc Ti vsichni nekam prisli - a po vetsinou do země nevlídné a puste ti šťastnější třeba i mlekem a strdim oplyvajici jinde zas aspoň kamením, čerstvým vzduchem a kozimi bobky k zatopu oplyvajici. Za ty dary Bohu diky! Presto at tak nebo tak všichni stejně jako hovadka boží mirove a pokojně a před Bohem praci a přes postel Zemi k potese Boha a blizniho sveho obdelali a od Boha tak dostali. Buh tedy Zemi prislibi a po zasluze dává a tedy jen Buh muze zas muze odebirat ale Buh to neudela pokud ji clovek sam neopusti ... a to se tyka Izraelcu, Palestincu, sudeckych Nemcu, Nemcu, Cechu, Poláků, Rusu, Ukrajinců, Azerbajdzancu, Armencu, Slovakui, Madaru, Litevcu, Mongolu, Chorvstu, Bosnacku, Srbochorvatu etc,etc. To Buh prislibi a Zemi da a zas jen Buh bere ci clovek opousti a tak to bude dokud zde budou boží národy ale jen jedna Země. Tedy dotud az tu národy nebudou nebo ani ne Zeme ale to bude jen a jen vůle Boha. Buh však Zemi stvoril nema duvod si ji brat zpet a nechavat ji zpustnout ...

1 0
možnosti

... blbý je ze Země je jen jedna a všechny národy se chteji rozvijet k potese Boha ;-) ... protože pokud se nerozvijite tak stagnujete a stagnace je začátek upadku. "Buh" nestvoril zemi s neměnným zahradkami ... národy si konkurují, některé jsou pohlcování jinými, jiné vznikají ... je to dynamicky proces ... a nelze to zastavit tim ze to rozparcelujete jednou provždy a nebo si uz jen myslite ze to rozparcelujete jednou provždy, tím jen podtrhnetr motivaci k rozvoji. Tak Izrael to nedělá jinak - viz. osady ... jsou to zákonitosti prirozeneho rozvoje nikoliv věc nejske ideologie nejlépe my ti dobří ti druzí zlí, oni tohle tak my také tohle, oni všechno špatně my všechno dobre. Je potreba si udrzovst zdravy nadhled a ne vyvolávat pudy ...

0 0
možnosti
Foto

Vcelku s vámi souhlasím, je musíme brát v potaz, že Heydrich byl likvidován v době válečného stavu.

1 1
možnosti
Foto

Cože? Ono to nebylo za války?8-o8-o

1 0
možnosti

O to víc je zarážející reakce EU, která ústy mluvčího EK Petera Stana likvidaci Fachrízádeha odsoudila jako trestný čin a „všechny strany“ vyzvala „ke klidu a maximální zdrženlivosti“.

Naopak. Pokud pominu ty klasické politické kecy o zdrženlivosti, tak v tomto s EK, byť jsem vůči ní v drtivé většině kritický, zcela výjimečně naprosto souhlasím.

A ke zbytku obsahu blogu asi toto. Autor v něm zcela pominul to úplně nejzásadnější a tj. kdo konkrétně tu jadernou dohodu, jíž Írán do té doby dodržoval, (což potvrzovali nejen experti MAAE, ale dokonce i americké zpravodajské služby) těmi svými tradičními smyšlenými fantasmagoriemi vypověděl jako první. A tomu se vzhledem k tomu, že autor je díky jeho postoji k Izraeli jeho velký fanoušek, nelze divit.

Na svůj názor má plné právo, nicméně díky jeho jednostrannosti mají jeho blogy k nějaké objektivnosti asi stejně tak daleko jako já na Pražský hrad a nelze je tudíž brát nějak vážně. Vzhledem k jeho širokým znalostem v regionu, které absolutně nezpochybňuji, je to ale velká škoda.

4 10
možnosti
  • Počet článků 4797
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal