Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak já nevím, co by se mělo dít zvláštního? Víme, že smrtnost je asi 0,2-0,4. Víme, že umírají staří a nemocní. Víme, jak promořování zmírnit. Víme, že virus tu bude pořád. Že bude přicházet ve vlnách a že bude vakcína. V Česku asi došlo k tomu, že Češi hurá jako každé léto museli se válet na plážích a posedávat v kavárnách, vinárních a pivnicích. Teď se diví a rozčilují se, že nebyli informováni.

0 0
možnosti
Foto

J34i85ř50í 16K16i97n57d39l

27. 10. 2020 14:46

Podle názorů odborníků z předních izraelských univerzit Izrael naprosto selhával ve sběru klíčových dat o způsobu, jak se nákaza vlastně šíří. V mediích se koncem léta objevily informace, že trasování nakažených s pomocí technologie, kterou původně izraelská rozvědka Šin Bet využívala ke sledování osob podezřelých z terorismu, se ukazuje jako nepřesné v masovém civilním použití. Navíc trasování pacientů ministerstvem zdravotnictví bylo údajně velmi zastaralé (osobní dotazy po telefonu, data sdílí pouze v rámci zastaralých excelových tabulek s nepřesnými kategoriemi), zkreslené a zpožděné. V reakci na tehdejší situaci a rostoucí kritiku byl jmenován nový vládní koordinátor pro boj s epidemií Ronni Gamzu, který okamžitě vypracoval strategický plán boje proti šíření pandemie Magen Israel – Štít Izraele. Strategie klade důraz na maximální fungování ekonomiky za přijatelného rizika pro zdraví obyvatel s cílem umožnit „normální život s koronavirem“.

1 0
možnosti

Koordinátor R.Gamzu končí a nastupuje od začátku listopadu koordinátor N.Aš.

0 0
možnosti

Teď se tu v Izraeli vážně spekuluje o třetím lockdownu, nejdříve v prosinci či na konci března, kdy začíná Pesach.

0 0
možnosti

J60a41n 45R17á79ž

27. 10. 2020 11:36

Na netu koluje video zachycující mejdan na Karlově mostě, kde umělecká a politická smetánka, které kralovali Geislerová, Němcová a Pospíšil, spolu s cca pěti sty dalšími odpůrci všeho, co přichází od vlády, oslavovali obnovení možnosti se nakazit. Jsem přesvědčen, že Izrael je od podobných blbů ušetřen a návrat koronakrize zažehná.

5 1
možnosti

J49a88n 55J47a45n50u50š41k53a

27. 10. 2020 13:12

v izraeli maji misto toho blbce s pejzama

0 3
možnosti

Pamatujete jak jsme psali v září, bohužel tak to dopadlo..... Izrael se nebál.... u nás bůh ví proč stále obchází strach....

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS