Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Pár postřehů mimochodem:

Víra v Boha není nezlomná jistota. A každý z nás má jinou představu o Bohu. Proto nemohu o nikom říci, že nevěří v Boha. Nevěří jako já. Věří jinak! A když někdo z nás druhého napadá, že nevěří, je to vždy zrcadlem jeho chabé víry! USA postavila svoji zemi na víře v Boha. Prosadila si Boha i do Ústavy. Ale i zde, v USA, stejně jako v Evropě, ta naše víra nějak vyčpěla. Máme se dobře a myslíme si, že Boha nepotřebujeme. Ale obviňovat někoho, že je nevěřící? To je podpásovka! Zejména v předvolební kampani!

:-)

0 0
možnosti
Foto

U Trumpa podobné výroky nejsou ničím překvapivým. Často se ptám sám sebe, kam až bude schopen ve své nadutosti zajít. Když zrekapituluji jeho pobyt v Bílém domě, vidím že jedinou pozitivní věcí bylo uznání Jerusaléma jako Hlavního města Izraele a jeho podpora této zemi. Nicméně současně mám silný pocit, že se nejedná o podporu z hloubi jeho duše ale především o kalkul, protože moc dobře ví, že podpora amerických Židů je pro něj klíčová. Možná dokonce více, než podpora černošských voličů či Latinos. O tom že jeho vztah i Izraeli je kostrbatý svědčí i takzvaná dohoda století, což je ve skutečnosti dokument, který, pokud by byl realizován, tak v širším horizontu času bude spíše svědčit Palestincům nežli Izraelcům. A fakt že jej Arabové odmítají není dán tím, že by byl tak silně pro Izraelský ale prostě proto, že si arabští vůdcové nevidí dále nežli na špičku vlastního nosu.

No Trump...Bohužel, USA se dostaly do situace, kdy každý výsledek voleb bude pro zemi obrovskou zkouškou síly její demokracie a ekonomiky. Výhra Bidena bude znamenat to, že se k moci dostanou síly, které dosud nemáme možnost vidět. Snad je můžeme v podobě postavy jisté "dámy" jménem Pelosi tušit ale obávám se, že v pozadí, bude za nitky tahat někdo mnohem nebezpečnější, s cílem někde daleko vlevo. A výhra Trumpa? Teoreticky by mohla země proplout do příštích voleb, tak nějak o prsa, jenže moje obava je v tom, že postupně bude slábnout pozice republikánů a růst anarchie ve společnosti. Takže nejrozumnějším řešením by snad bylo, kdyby jej republikáni do voleb nenominovali a přišli s jiným kandidátem. Tady je ale problém v tom, jestli to mohou udělat. A zajímavé je, že to neví prakticky nikdo. Ptal jsem se dokonce u přátel ve volebním centru republikánů a i oni kroutili rameny, že nevědí.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za věcný pohled z druhé strany Atlantiku (viděno z mé strany). Budu o tom přemýšlet.

0 0
možnosti
  • Počet článků 4810
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal