Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tady máte ten článek:

Věříme přece, že řišskoněmecký národ chce, aby v českých zemích byl klid a aby se zde vytvořila nová důvěra a nová naděje do života, aby zmizely jakékoliv možnosti trpkosti a svárů mezi velkým národem německým a malým národem českým. Německý národ je desetkrát početnější národa českého. Proto můžeme my, Češi, od německého národa očekávat klidné posuzování situace a rytířské zacházení s českým národem, který se ničím na německém národě neprovinil. " (F.P.: Hitler je gentleman. Přítomnost 14. června 1939, č.24, s. 361).

0 0
možnosti
JF

Pan presidnet svá slova, ani za vícemnohaletého snažení svého šmuka fámula, což jest jsou velmi korektní slova pro páně Ov čáčkovo hradněmluvkové vyčíňaní, svá tvrzení doložit nedokázal, tedy mluvou právnickou břemeno svého tvrzení neunesl. Jsou jistě slyšet slova i o tom, že chlap by se v takové frapantní situaci, jsa přistižen s kalhoty důle, dokonce i omluvil, leč pan prasedent v takové situaci není, bo on má Boží mandát kolikaže - aha - ve druhém kole 26. a 27. ledna (poče všech/summa voličú neznám) o 152 184 hlasů (2,74 procentního bodu), zvítězil Miloš Zeman.Tak to jó, to těm poraženým z pražskokavárníkům, když je to tak nezpochobnitelným podílem voličského elektorátu, nezbýva než po páně Zemanově povolebním výroku než držet ústa - a to mohou být kavárníci ještě rádi, že nepoužil některý ze svých proslulých bonmotů o držení huby! Chlap ano, ale ééé nechlap praesedent Zeman se prostě za své ééé neomlouvá! ;-)

3 0
možnosti

R^

Je to ostuda, že Češi volí za své zástupce komunistické papaláše!

:-)

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma. :-)R^ Miloš Zeman není prezident, ale čučkař.

4 1
možnosti
Foto

Ale právě proto stal se prezidentem.

0 3
možnosti
PK

Proboha - s anděly (ne s anděli) a výti (ne víti věnce)

1 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, nechápu, jak se mi to mohlo stát, takové hrubé chyby, děkuji za upozornění, opraveno.

1 0
možnosti
PL

P75e29t95r 71L68u46k10e94š

5. 7. 2020 14:04

Lubomíre, nevím jak znalcům, ale běžnému čtenáři zabere prolistování příslušných ročníků Přítomnosti přibližně dvě hodiny. Mlžit se dá ovšem donekonečna...

3 0
možnosti
BV

Pane Stejskale ,

vyjádřit pochopení k chování Němců k Židům krátce po Kříšťálové noci, tak jak to udělal Peroutka ve svém článku Češi, Němci a židé, tak to je už pořádné chucpe:

"Každý organismus brání se otravě cizí látkou. Lze předpokládat, že roztok židovského elementu v německém životě byl tak silný, že na to německý organismus reagoval jako na otravu."

Peroutka vyjádřil svůj kladný postoj k Hitlrovi a nacistickému Německu i v dalších článcích z nichž vyplývá, že byl svým působem fascinován tímto naprosto zrůdným učením

Váš více než kladný postoj k Israeli a Židům obecně je dobře zřetelný z vašich blogů. Nicméně se obávám, že v tomto spíše převládnl ten negativní vůči prezidentovi

7 13
možnosti

Některé formulace v tom článku jsou skutečně nešťastné, ale hlavní jeho smysl spočíval ve snaze ochránit české židy před stejnou perzekucí, jaká panovala v Německu. Proto Peroutka vysvětluje rozdíly v přístupu k židovské otázce u nás a v Německu. Také je nutno brát v úvahu, že článek byl napsán v únoru 1939, tedy těsně před vznikem Protektorátu Čechy a Morava, a tedy se bez jakési "úlitby" Němcům neobešel.

5 0
možnosti
Foto

Miloš Zeman je ostuda našeho národa a doufám, že následující generace ho náležitě „ocení".

10 3
možnosti
MM

Jsem přesvědčen,, že u pana presidenta nejde primárně o hledání pravdy a v případě jeho omylu o omluvu, ale jde o jeho neukojené ego.

Bohužel mnoho právníků se snaží právními kličkami pana presidenta v této nemravnosti obhajovat.

12 1
možnosti
  • Počet článků 4799
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 839x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal